Φτάνει πια με τα κομμένα ρεπό! Να τηρείται το 11ωρο μεταξύ των βαρδιών! Να επισκευαστεί επιτέλους ο κλιματισμός όπου δε λειτουργεί!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθημερινά αυξάνονται οι καταγγελίες ότι καταπατάται το 5θήμερο και ότι η εργοδοσία κόβει τα ρεπό στο όνομα της έλλειψης προσωπικού. Στην κρύα κουζίνα είναι η τρίτη εβδομάδα που η πλειοψηφία των συναδελφισσών δουλεύει με μόνο ένα ρεπό παρά τη θέλησή τους, αντίστοιχα το ίδιο ξεκινάει και στην κουζίνα του eat greek, αλλά και σε άλλα πόστα, όπως τα Starbucks αυτό έχει γίνει καθημερινότητα. Παράλληλα, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τηρείται ούτε η υποχρεωτική 11ωρη απόσταση μεταξύ των βαρδιών (τελευταίο παράδειγμα στο EAT GREEK και στα PRET). Όποιος εργαζόμενος κάνει λόγο για την καλοκαιρινή του άδεια, παίρνει την προκλητική απάντηση: “Το καλοκαίρι δε δίνουμε άδειες!”. Η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι μεγάλη, αφού πέρα από τη μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης, και την κατ’ επέκταση αύξηση του όγκου δουλειάς, οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν καλύπτοντας 2 και 3 διαφορετικές ειδικότητες, φτάνοντας στο σημείο της εξουθένωσης, πράγμα που φαίνεται και από τις αναρρωτικές ασθένειες και τα εργατικά ατυχήματα που πληθαίνουν. Τις μέρες του καύσωνα έγινε ακόμα πιο ασφυκτική η κατάσταση στις κουζίνες και τις λάντζες, αφού ο κλιματισμός στην πλειοψηφία είναι χρόνια ανύπαρκτος ή στην καλύτερη περίπτωση προβληματικός (EAT GREEK, κουζίνα satellite, Levito), κι έπειτα από παρέμβαση του σωματείου μας για άμεση επισκευή του αντιμετωπίζουμε τη γνωστή τακτική μετατόπισης ευθυνών “από τον Άννα στον Καϊάφα”.

Κι ενώ δε φτάνουν όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη θρασύτητα και τις προσβολές κάποιων υπεύθυνων καταστημάτων και προϊσταμένων που μας προκαλούν τεράστια πίεση, άγχος και φόβο.

Φτάνει πια! Να μπει ΤΩΡΑ ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες να έρχονται σε επαφή με το σωματείο και χωρίς φόβο να καταγγέλλουν όλα όσα συμβαίνουν και να μη δεχόμαστε να δουλεύουμε άλλο με αυτούς τους όρους.

Απαιτούμε:

·  Να τηρείται απαρέγκλιτα το 5θήμερο- 8ωρο με 2 συνεχόμενα ρεπό.

· Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και σε όλα τα πόστα. Τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά ειδικότητα σε όλα τα πόστα, ανά βάρδια.

· Να παρθούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα, να επισκευαστεί ΤΩΡΑ ο κλιματισμός στις κουζίνες και τις λάντζες με ευθύνη της εργοδοσίας. (Eat Greek, Satellite, Levito)

· Να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες με βάση τον προγραμματισμό των εργαζομένων.

· Μέχρι να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό τα πόστα, τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων να προσαρμοστούν με βάση το προσωπικό που υπάρχει και με κριτήριο την τήρηση όλων των παραπάνω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ