ΌΛΟΙ και ΟΛΕΣ αύριο Δευτέρα 03/04, στις 14.00, Μιχαλακοπούλου 80, στα γραφεία της Wolt!Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της Wolt!



 Αθήνα, 01/04/23

Το σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα των διανομέων της Wolt και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει μέχρι τη Δευτέρα 03 Απρίλη.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για να μη μειωθεί η αμοιβή τους ανά παραγγελία και να επανέλθουν οι αποδοχές τους στα επίπεδα του Μάρτη 2022, να σταματήσει η αδήλωτη εργασία, συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων- χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας.

Οι διανομείς είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ενός σοβαρού εργατικού ατυχήματος ακόμα και θανατηφόρου. Ξέρουν πολύ καλά τι θα πει ότι τα κέρδη των πολυεθνικών είναι βαμμένα με αίμα γιατί έχουμε θρηνήσει συναδέλφους διανομείς για να πάνε μια παραγγελία.

Ξέρουν πολύ καλά τι θα πει «συνεργατικό μοντέλο» εργασίας, δουλειά μέσω εργολάβου, σχέσεις εργασίας που νομιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας τις πλάτες των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου η εργοδοσία να απαλλαγεί από την οποιαδήποτε υποχρέωση απέναντι στους διανομείς. Να απαλλαγεί από το «κόστος» όπως θεωρούν τη ζωή μας, καθεστώς που για τους διανομείς σημαίνει πληρωμή με το κομμάτι, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος ο διανομέας παραμένει χωρίς εισόδημα, τα μέσα προστασίας επιβαρύνουν τους διανομείς.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη Wolt είναι δίκαιος! Με την ενότητά μας, με τη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το κλαδικό Συνδικάτο, με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες μπορούμε να νικήσουμε.

Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις που αποφασίζετε!