Να επανέλθει η συνάδελφός μας στη δουλειά!

 

Αθήνα, 05/02/23

Καταγγέλουμε την εργοδοσία της ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ που απέλυσε συναδέλφισσα μονογονεϊκής οικογένειας και απαιτούμε άμεσα η εργοδοσία να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του σωματείου μας για τέτοια σοβαρά περιστατικά.

Η πρόφαση; Η παραβίαση κανονισμού της εταιρείας επειδή η εργαζόμενη (η οποία είνα δηλωμένη ταμίας) είχε μακριά νύχια.

Ούτε την «πειθαρχική διαδικασία» που προβλέπεται στον κανονισμό εργασίας που μόνη της έχει φτιάξει η εργοδοσία δεν είναι ικανή να τηρήσει, όταν θέλει να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενες μητέρες ή να μοιράζει επιπλήξεις με το κιλό στους εργαζόμενους προκειμένου να τρομοκρατήσει! Μάλιστα, ο διευθυντής προσωπικού ξεπέρασε τον εαυτό του αυτή τη φορά: μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του σωματείου μας προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση και όποιο πρόβλημα υπάρχει να λυθεί με κάποια σύσταση της εταιρείας στην εργαζόμενη, ο ίδιος πήρε τηλέφωνο την εργαζόμενη και της ζήτησε και «τα ρέστα» που απευθύνθηκε στο σωματείο, «συμβουλεύοντάς» την να μην προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας επειδή «δε θα βγάλει κάτι» ενώ της ξεκαθάρισε πως «τώρα που ανακατεύτηκε το σωματείο δεν πρόκειται να επιστρέψει στη δουλειά» όσο υποτίθεται πως πριν ήταν υπό συζήτηση.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά πως για την εργοδοσία είμαστε αναλώσιμοι. Από τη μία «πρωτοχρονιάτικες πίτες» και «όλοι είμαστε μια οικογένεια» και την ίδια στιγμή απολύουν εργαζόμενη γυναίκα, εργαζόμενη μονογονεϊκής οικογένειας. Να λοιπόν, πως δε λογαριάζονται υποχρεώσεις και συνεχίζει η εργοδοσία να δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, το ίδιο που πριν από μικρό χρονικό διάστημα απέρριψαν όλα τα αιτήματά μας όπως είχαν αποτυπωθεί στο σχέδιο επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης για αυξήσεις στους μισθούς μας, ξεπάγωμα των τριετιών, κάλυψη του κόστους μετακίνησης.  Να που βρίσκεται η βία που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας: στην εκμετάλλευση, στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με την πιο ακραία και βίαιη συμπεριφορά: την απόλυση και την αδιαλλαξία.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι ο διακαής πόθος όλων αυτών των κύριων με τα κουστούμια και το αυστηρό- ειρωνικό ύφος είναι «να μη βγει ανακοίνωση του σωματείου», μη τυχόν και «κυκλοφορήσουν» αυτά που περνάνε οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που δε διαφέρουν σε τίποτα από όσα περνούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό συνολικότερα, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και αλλού. Αλήθεια, τι φοβούνται;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, δε θα δεχτούμε μετά από μία ακόμα χρονιά ρεκόρ που υποτίθεται δεν έβρισκαν εργαζόμενους να δουλέψουν και όλα τα πόστα παρέμειναν υποστελεχωμένα με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να μας ξεζουμίσουν, τώρα να μας απολύουν και να μην τους καίγεται καρφί για την επιβίωσή μας.

Οργανωνόμαστε και απαιτούμε:

·         Να επανέλθει η συνάδελφός μας στη δουλειά.

·       Να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση για όλους τους εργαζόμενους αναδρομικά.

·        Να ξεπαγώσουν οι τριετίες που εδώ και δέκα χρόνια κρατούν καθηλωμένους του μισθούς μας.

·         Κάτω τα χέρια από τις άδειες μας- είναι δικές μας και δεν είναι για φάγωμα κατά το δοκούν.

Τώρα να σπάσει η εργοδοσία την αδιαλλαξία της και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του σωματείου μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ