Συλλήψεις και ξύλο στη στάση εργασίας των εργαζομένων στον Επισιτισμό και τα Ξενοδοχεία

 Αθήνα 23/2/23

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και την εστίαση στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 22 Φλεβάρη για την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία και εστίαση, την καταβολή των επιδομάτων προϋπηρεσίας, την παράταση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους.

Το αποτέλεσμα της τραμπούκικης επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων κατ΄εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ και των εργοδοτών ήταν οι συλλήψεις του συναδέλφου μας προέδρου του Σωματείου μας, Νίκου Λαβαντσιώτη και του προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού, Γιώργου Στεφανάκη, οι οποίοι μετά από τη δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου μας Αντώνη Λακιάρα, γραμματέα του Σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Marriot.

Επιβεβαιώνεταιγια ακόμα μία φορά πως το Υπουργείο Εργασίας έχει τις πόρτες του κλειστές για τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, και οι διεκδικήσεις μας συναντούν βία και χημικά. Αντιθέτως, οι πόρτες είναι διάπλατα ανοιχτές όταν πρόκειται για τις απαιτήσεις των εργοδοτών, όπως έγινε πρόσφατα με την με την υποχρεωτικότητα της σύμβασης στην εστίαση που άμεσα βγήκε υπουργική απόφαση που μηδένιζε τα όσα θετικά προέκυπταν για τους εργαζόμενους. Κράτος και εργοδοσία σε αγαστή συνεργασία για τη μεγιστοποίηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που προϋποθέτει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, όπως πικρά έχουμε διαπιστώσει όλοι εμείς που δουλεύουμε στην "ατμομηχανή" της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούμε τα σωματεία μας και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση των επιδομάτων προϋπηρεσίας και όλων των υπόλοιπων χωρίς κανένα συμψηφισμό, 5θήμερο-8ωρο, κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, συμμετέχουμε στη συλλογική συζήτηση για τη συνέχιση του αγώνα μας ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στις συσκέψεις που οργανώνει το σωματείο μας σε διάφορες περιοχές της Αττικής και θα ανακοινωθούν άμεσα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ