Καταγγελία για παράνομη επίπληξη

 

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ για την παράνομη επίπληξη που έδωσε στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Σωματείου μας για τη συμμετοχή του στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής. Η στάση εργασίας είχε προκηρυχτεί λόγω της δίκης του πρώην προέδρου του ΕΚΛ- ΑΑ που πρωτοστάτησε σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συνανθρώπου μας. Με ανυπόστατες κατηγορίες, προσβλητικό ύφος και συκοφαντίες, ο διευθυντής της επιχείρησης απειλεί ανοιχτά ότι «δε θα ανεχτεί παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον».

Μας προκαλούν διπλά!   Τόσο γιατί η  εργοδοσία συνεχίζει το αυταρχικό της «ντελίριο» απέναντι στο σωματείο και σε όποιον διεκδικεί, αμφισβητώντας στην πράξη τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, όπως είναι η συμμετοχή σε μία στάση εργασίας (για πολλοστή φορά!). Αλλά και για το χαρακτήρα της κινητοποίησης της Δευτέρας, που αποτελούσε μία ακόμη απάντηση σε κυβέρνηση και αρπαχτικά κοράκια, όπως και αν λέγονται- τραπεζίτες/ funds, που ξεσπιτώνουν εργάτες και λαϊκό κόσμο από τα σπίτια τους που έχουν χιλιοπληρώσει. Σε μία περίοδο, μάλιστα, που προκλητικά λένε ότι οι πλειστηριασμοί θα φτάσουν τις 40.000, που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις βασικές μας υποχρεώσεις λόγω της ακρίβειας.

Τους επιστρέφουμε τις απειλές! Καλούμε την εργοδοσία να πάρει πίσω την επίπληξη, δε θα ανεχτούμε τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης με καμία της μορφή. Αντί να δει η εργοδοσία πως θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων για τα στοιχειώδη, συνεχίζει να είναι ακόμα πιο επιθετική σε όσους δε σκύβουν το κεφάλι.

Δε θα της περάσει! Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που «πνίγεται» από τις υποχρεώσεις και ο μισθός δε φτάνει ούτε για 15 μέρες: Η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και στον αγώνα, κόντρα στην πολιτική που εφαρμόζεται για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Δεν υποχωρούμε, δυναμώνουμε τον αγώνα για νέες κατακτήσεις στο μπόι των αναγκών μας.