ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ- ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από τον Απρίλη του 2022, όταν και καλέσαμε την εργοδοσία σε διαπραγματεύσεις για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, φτάσαμε στις 21 Νοέμβρη 2022 για να μας πει η εργοδοσία ότι δεν προτίθεται να ικανοποιήσει ΚΑΝΕΝΑ μας αίτημα που έχει για εκείνη οικονομικό τίμημα. Αυτά δήλωσε η διαπραγματευτική ομάδα που η εργοδοσία έχει ορίσει στον ΟΜΕΔ όπου είχαμε προσφύγει από αρχές Οκτώβρη, μετά την απαξιωτική στάση της εργοδοσίας ως προς τις διαπραγματεύσεις που συνεχώς ανέβαλε.

Χρειάστηκαν 7 μήνες προκειμένου η εργοδοσία να παραδεχτεί ότι δεν είναι διατεθειμένη ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ να παρέχει στους εργαζόμενους προκειμένου να έχουμε μια ελάχιστη ανακούφιση από την τεράστια ακρίβεια, με τους μισθούς μας καθηλωμένους στο ύψος του 2007....

Τι είπαν λοιπόν; Ό, τι η επιχείρηση έχει ζημίες που οφείλονται στο ότι τάχα δεν έχει κάνει απολύσεις λόγω του κλεισίματος του satellite και των τριών καταστημάτων που διέθετε εκεί, ενώ η εργοδοσία έχει προβεί ήδη σε τουλάχιστον 2 απολύσεις και από το τέλος Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν παραιτηθεί τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι. Το αν υπάρχει τεράστια κερδοφορία θα αξιοποιήσουμε μία λαϊκή ρήση που λέει «ο κόσμος το’ χει τούμπανο κ αυτοί κρυφό καμάρι»....

Μέσα από αυτή τη διαδικασία η εργοδοσία αναγκάστηκε να πει ένα τεράστιο ψέμα, το οποίο από αυτές τις εξελίξεις παταγωδώς καταρρέει: ότι «το σωματείο δε μας αφήνει να δώσουμε κάτι παραπάνω στους εργαζόμενους επειδή θέλει να τηρούμε τα νόμιμα», κάτι που λένε τα καλοπληρωμένα στελέχη της επιχείρησης δεξιά και αριστερά στους εργαζόμενους που διαπιστώνουν ότι «δε βγαίνει ο μήνας» και με θάρρος ζητάνε αύξηση.

Και να θυμήσουμε κάτι τελευταίο: στις 9 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική πανεργατική απεργία με τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα ΜΜΜ η εργοδοσία και VIPαυτοκίνητα πλήρωσε, μίνι βαν πλήρωσε και βενζίνες πλήρωσε και όλα αυτά για να έρθουν οι εργαζόμενοι για ΜΙΑ ΜΕΡΑ για δουλειά την ίδια στιγμή που δε δίνει δεκάρα τσακιστή για το πώς ερχόμαστε για δουλειά όλο τον υπόλοιπο μήνα. ΓΙΑΤΙ; Επειδή χωρίς εμάς, χωρίς τους εργαζόμενους τα μαγαζιά τους είναι άδεια κουφάρια, οι φούρνοι και τα πλυντήρια δεν παίρνουν μπροστά, η αποθήκη δε λειτουργεί...

Το σωματείο μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας για τη βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας μας. Το ποιος είναι αδιάλλακτος νομίζουμε πως είναι φανερό. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, να συζητήσουμε συλλογικά πως θα παλέψουμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, αξιοποιώντας την πείρα που έχουμε αποκτήσει.

Συνάδελφοι, η διαδικασία στον ΟΜΕΔ είναι σε εξέλιξη, και εμείς καλούμε την εργοδοσία έστω και τώρα να αλλάξει ρότα, να υποχωρήσει και να υπογράψει την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση άμεσα.

ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ-  ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.