Για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής και τις συλλήψεις στο εργοστάσιο ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Αθήνα, 18/10/2022

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που ξετυλίχτηκε για ακόμα μία φορά σήμερα το πρωί στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και σε εργαζόμενους άλλων κλάδων που βρίσκονταν εκεί για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ συνεχίζουν τις πολυήμερες απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που έχουν αποφασίσει συλλογικά μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις και διεκδικούν την επιστροφή των 15 απολυμένων συναδέλφων τους στη δουλειά και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα.

Από το πρωί βρέθηκαν έξω από τις πύλες του εργοστασίου για να εμποδίσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστειλε η εργοδοσία. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι  με τα χημικά και τη βία των σωμάτων καταστολής που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία  στο πλευρό των εργοδοτών. Προχώρησαν για δεύτερη φορά στη σύλληψη των απολυμένων συνδικαλιστών του εργοστασίου, του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά και του προέδρου του σωματείου Πωλητών-Οδηγών και Βοηθών Β. Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με την ίδια ένταση τον αγώνα τους. Είναι ένας αγώνας δίκαιος που εμπνέει και δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες , που αγανακτούμε από την εντεινόμενη ακρίβεια και από την εκρηκτική κατάσταση σε όλους τους χώρους δουλειάς. Δείχνει το δρόμο που χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι να βαδίζουμε, ενωμένοι, με κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα, για να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα μέχρι να ικανοποιηθούν.                                                           

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ