Ανάκοινωση για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα Burger King!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι που εργάζεστε στα Burger King

Όλο το καλοκαίρι έχει βγει με μονό ρεπό και υπερωρίες, φοβερή εντατικοποίηση και πίεση. Σε πολλές περιπτώσεις η παραπάνω δουλειά δεν πληρώθηκε στο 100% ενώ σίγουρα δεν πληρώθηκε υπερωριακά, ως δουλεμένες ώρες πέραν των 8 τη μέρα και των 40 ωρών τη βδομάδα.

Το ωράριο 18.00 με 2.00, παρά τις αντιδράσεις τελικά προχώρησε με την προϋπόθεση ότι θα πληρώνεται ταξί από την επιχείρηση και ως μέτρο για να παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι δύο ρεπό. Ούτε το ένα γίνεται ούτε το άλλο, αφού η επιχείρηση έχει να πληρώσει ταξί πάνω από 10 μέρες ενώ τα ρεπό συνεχίζουν να κόβονται. Προκλητικές και προσβλητικές συμπεριφορές υπεύθυνων δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη βάρδιά μας, με αποκορύφωμα τη συμπεριφορά της υπεύθυνης των ταμείων που προκάλεσε τη λιποθυμία συναδέλφου μας.

Την ίδια στιγμή οι ουρές πελατών ατελείωτες, τα καθημερινά ταμεία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και στο κατάστημα δουλεύει λίγο παραπάνω από το μισό προσωπικό σε σχέση με το 2019….

Πολλές φορές έχουμε καταγγείλει στην εργοδοσία τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, έχουμε καλέσει την εργοδοσία σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που τόσο καιρό συζητάμε, αλλά η εργοδοσία κάνει τον «κινέζο». Θέλει να περάσει άλλη μία σεζόν χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς την κατοχύρωση σημαντικών δικαιωμάτων, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία, όσο για εμάς και τις οικογένειές μας δε «βγαίνει» ο μήνας αφού το ρεύμα, τα καύσιμα, το νοίκι, το σούπερ μάρκετ έχουν φτάσει στο «Θεό» και ο μισθός μας δε φτάνει ούτε για 15 μέρες.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους να σκεφτούν: η επιλογή του να μη συμμετέχουν στο σωματείο, να μη συμμετέχουν στον αγώνα, στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες τι θετικό αποτέλεσμα έχει φέρει; Το αντίθετο! Χάνουμε δικαιώματα, δουλεύουμε με χειρότερους όρους. Γι αυτό αποτελεί μονόδρομο η από κοινού δράση με το σωματείο, η οργάνωση σε αυτό, να οργανώσουμε αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για τήρηση του 8ωρου και 5θήμερου, για προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας, ως δίχτυ ασφαλείας για τα δικαιώματά μας.

Την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας 13.00 με 17.00 σε ξενοδοχεία και εστίαση και θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων στις 14.00 στο ξενοδοχείο Novotel, για να αποφασιστούν τα κοινά βήματα των εργαζομένων σε ξενοδοχεία και εστίαση προκειμένου να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, 5θήμερο- 8ωρο, να αντιμετωπιστεί η εντατικοποίηση και η πολυαπασχόληση. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων!