ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο Αεροδρόμιο

Το ΔΣ του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλες τις εργαζόμενες να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την ίδια μας τη ζωή, με στόχο ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, την υπεράσπιση του 5θήμερου- 8ωρου- 40ωρου, να μην αποδεχτούμε άλλο την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους μας.

Η δική μας συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα θα κρίνει τη μάχη. Σε κάθε πόστο, σε κάθε μαγαζί, να ανοίξει η συζήτηση για το πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν οι νίκες των συναδέλφων στη “COSCO”, στις οικοδομές, στα ναυπηγεία, σε μια σειρά χώρους που ξεσηκώνονται καθημερινά.

Αυτό επιβεβαιώνουν οι αγώνες σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια στην Ευρώπη, με χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους να διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας δίνει τη μάχη για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που υπάρχει αναρτημένη στο blog του σωματείου μας (https://somateiossp.blogspot.com/2022/03/blog-post.html).

Επιγραμματικά, το σχέδιο σύμβασης πάνω στο οποίο έχουμε καλέσει την επιχείρηση για διαπραγμάτευση προβλέπει:

· Κανένας βασικός μισθός να μην είναι κάτω από 780 ευρώ.

· Διαχωρισμός ειδικοτήτων με βάση την πραγματική εργασία που εκτελεί ο κάθε εργαζόμενος.

· 5θήμερο- 8ωρο- 40ωρο με δύο συνεχόμενα ρεπό, προσαύξηση υπερωριακής απασχόλησης 60% προκειμένου να είναι αποτρεπτικό για την επιχείρηση η υπερωριακή απασχόληση.

· Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και επιπρόσθετα της μετακίνησης των εργαζομένων τις ώρες που δε λειτουργούν τα ΜΜΜ.

· Επιδόματα προϋπηρεσίας, ανθυγιεινό, ταμειακών λαθών, τουριστικής και ανώτερης εκπαίδευσης, γάμου και τέκνων. Πρόσθετη αμοιβή μηνιαίως σε εργαζόμενους γονείς με παιδιά που έχουν ποσοστό αναπηρίας.

· Πάροδος 12 ωρών μεταξύ των βαρδιών.

· Ο κάθε εργαζόμενος να απασχολείται σε μία και μόνο ειδικότητα.

· Διάλειμμα μισής ώρας που να εντάσσεται στον ημερήσιο χρόνο εργασίας, παροχή γεύματος, ροφήματος και νερού για όλους τους εργαζόμενους.

· Διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων μέχρι την ηλικία των 10 ετών ως προς τα ωράρια εργασίας, επιπλέον ημέρες άδειας το μήνα με αποδοχές, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

· Μετά την πάροδο 5 χρόνων στην ίδια ειδικότητα ο εργαζόμενος προάγεται σε αυτή που προηγείται.

· Μέτρα προστασίας της μητρότητας και της περιόδου κύησης (απομάκρυνση από βαριές εργασίες, απαγόρευση νυχτερινής εργασίας κλπ).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους την Παρασκευή 19 Αυγούστου σε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε τα βήματά μας προκειμένου να μπορέσουμε με καλύτερους όρους να παλέψουμε κόντρα στην εντατικοποίηση, για αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ