ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΔΙΑ ΤΗΣ GOLDAIR

 


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  

ΕΔΡΑ: Δανουκάρα  7 Λαύριο Τηλ/Φαξ: 2292025328

email: eklavrio@gmail.com 

https://eklavrio.blogspot.com

                      

Λαύριο 15-06-2021          Αρ. Πρωτ. 122

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΔΙΑ ΤΗΣ GOLDAIR


Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καταδικάζει την εργοδοσία της Goldair η οποία μη μπορώντας να κρύψει άλλο την ανυπομονησία της να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο με απλήρωτες υπερωρίες και σπαστά ωράρια, έσπευσε στα δικαστήρια για να βγάλει την απεργία παράνομη. Μάλιστα ένας από τους λόγους που ισχυρίστηκε, ήταν ότι η απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν σχετίζεται με την επιχείρηση της Goldair!!! Την ίδια ώρα που πριν λίγες μέρες μέσω της διαβούλευσης του νομοσχεδίουέφτασε στο σημείο να απαιτεί σύγχρονους σκλάβουςκαθώς της είχε ανοίξει  η όρεξη από το νομοθετικό τερατούργημα.

Τζάμπα όμως ο κόπος τους! Την απεργία την έχουν προκηρύξει το ΕΚ Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, το ΕΚ Αθήνας και το ΕΚ Πειραιά και όχι μόνο το σωματείο των εργαζομένων Goldair.
Προφανώς η εταιρεία το γνώριζε αυτό, όπως γνωρίζει πολύ καλά και τη βαθιά αντίθεση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο και τη διάθεση τους να κατέβουν αύριο μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και θα κάνουν.
Η προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει έχει πέσει ήδη στο κενό. Παρά τις εκατοντάδες ανακοινώσεις που τοιχοκόλλησε και τα χιλιάδες mail που έστειλε με σκοπό να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, παριστάνοντας τους δικαστές, ματαιοπονεί! Όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο καλύπτονται από τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων που είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.
Αύριο χιλιάδες εργαζόμενοι θα απεργήσουν ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμακόντρα και στους εργοδότες στο αεροδρόμιο που τρίβουν τα χέρια τους με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων επιδιώκει να καταργήσει το 8ωρο και το σταθερό ημερήσιο χρόνο, την κυριακάτικη αργία και το δικαίωμα στην απεργία.

Αύριο όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Κορωπί (πλ. Ελευθερία) στις 10πμ στο Σύνταγμα στις 10:30πμ.

Το απόγευμα στις 5μμ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Σύνταγμα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνυπογράφουν:

OMOΣΠONΔIA ΠPOΣΩΠIKOY AEPOΠOPIKΩN METAΦOPΩN (OΠAM)

ΣΩMATEIO EPΓAZOMENΩN ΣEΛEKT ΣEPBIΣ ΠAPTNEP NOMOY ATTIKHΣ,

ΣΩMATEIO EPΓAZOMENΩN DHL Express (Hellas),

ΣYΛΛOΓOΣ EPΓAZOMENΩN Goldair handling,

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Newrest.