Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας στις 19 Απρίλη!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας συνεδρίασε τη Δευτέρα 19 Απριλίου προκειμένου να εκτιμήσει τη δράση μας το τελευταίο διάστημα και να οργανώσει την παρέμβαση του σωματείου μας το επόμενο διάστημα.

Μπροστά μας έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων, ενώ ακόμα δεν ξέρουμε τους όρους με τους οποίους θα επιστρέψουμε στη δουλειά, τι μέτρα προστασίας θα παρθούν καθώς θεωρούμε πως το self test δεν εξασφαλίζει κάτι σε αυτή την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το κατάπτυστο νομοσχεδίο που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, την κατάργηση του 8ώρου, την απαγόρευση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης. 135 χρόνια μετά τη ματωμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, 101 χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση του 8ωρου στη χώρα μας, η κυβέρνηση καταθέτει νόμο που το καταργεί. Ακόμα πιο προκλητικό είναι πως η συζήτηση έχει ενταθεί μπροστά στην απεργία της Πρωτομαγιάς, που φέτος θα τιμηθεί από τα σωματεία στις 6 Μάη με 24ωρη απεργία, που αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πλατιά ενημέρωση όλων των συναδέλφων σχετικά με το τι έρχεται με το νέο νομοσχέδιο και να οργανώσουμε την όσο γίνεται καλύτερη συμμετοχή στην απεργία στις 6 Μάη.

Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε σε Γενική Συνέλευση του σωματείου την Τρίτη 27 Απρίλη, στις 17.00 στην Αγία Παρασκευή. Στη Γενική Συνέλευση θέλουμε να συζητηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου μας.

Παράλληλα, θα πάρουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στη Νιούρεστ, προκειμένου από κοινού να οργανώσουμε τη συμμετοχή στην απεργία στο αεροδρόμιο.

Με νέο αίτημα θα κοινοποιήσουμε στην εργοδοσία τα αιτήματα μας, που μέχρι τώρα δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Τέλος, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να κάνουν το βήμα, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του σωματείου μας, να συσπειρωθούν γύρω από το αίτημα: όλοι στη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας μας.