ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ 6μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! Για την προστασία της υγείας και την επιβίωση του εργαζόμενου λαού. Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ 6μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 

Για την προστασία της υγείας και την επιβίωση του εργαζόμενου λαού.

Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, 

στην κρατική βία και καταστολή!

 

Ένας Χρόνος Πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα  στον αυταρχισμό και την καταστολή.

 

 Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καλεί το εργαζόμενο λαό της Αν. Αττικής να παρέμβει στις εξελίξεις, με την πάλη και την οργάνωσή του στα συνδικάτα του να βάλει την υπογραφή του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, στην δουλειά, στην υγεία και την ζωή μας.

Ένας χρόνος πέρασε από την ώρα που η πανδημία έφτασε και στην χώρα μας, την οποία βρήκε ανοχύρωτη μιας και γι’ αυτό είχαν «φροντίσει» όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες η κάθε μία ξεχωριστά είχαν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην αποδυνάμωση και  απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος των ιδιωτικών μονάδων. 

 Ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας όλο αυτόν τον ένα χρόνο έκανε τεράστιες θυσίες, υπακούοντας στις οδηγίες των ειδικών έμεινε  κλεισμένος μέσα περιμένοντας από την κυβέρνηση την ίδια ώρα να εξοπλίσει και να δυναμώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε αυτό να ανταπεξέλθει σε συνθήκες μιας πανδημίας πρωτόγνωρης για όλους μας, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα στα ΜΜΜ και στους εργασιακούς χώρους, για την υγεία και την ασφάλεια του.  

Η κυβέρνηση όμως επέλεξε να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο που ακολουθούσε και τα προηγούμενα χρόνια. Άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ επιδιώκοντας την οριστική διάλυσή του. Την ίδια ώρα όχι μόνο δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού αλλά αντιθέτως αξιοποιώντας την πανδημία έφερε νέους αντεργατικούς νόμους, ενώ  με καταστολή και αυταρχισμό προσπαθεί να κλείσει τον στόμα σε όποιον αντιστέκεται.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ.

Η κατάσταση για την Εργατική Τάξη έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο με τους απλήρωτους λογαριασμούς  σε δάνεια, ενοίκια, ηλεκτρικό κα, απόρροια της ανυπαρξίας ισχυρών μέτρων στήριξης των εργαζομένων, να δυσχεραίνουν την ούτως ή άλλως δύσκολη οικονομική κατάστασή τους.

 

Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε. Τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, οι χιλιάδες νεκροί, οι νέοι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι, η κρατική καταστολή και βία, οι χιλιάδες νέοι άνεργοι, είναι ο προπομπός για αυτά που θα ακολουθήσουν εάν δεν παρέμβει αποφασιστικά τώρα ο εργαζόμενους λαός. Εάν δεν στρέψει το βλέμμα του και τα πυρά του κατά αυτής της πολιτικής και του σάπιου συστήματος που υπηρετεί. 

 

Τώρα είναι η ώρα για αγώνα και για ζωή.

 

Δίνουμε ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στην καταστολή και τον αυταρχισμό, την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 6μμ στο μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στα Προπύλαια.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. 
  • Δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. 
  • Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ. 
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. 
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Συμμετέχουν: 

Σωματείο εργαζομένων DHL EXPRESS (HELLAS)

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής

Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής 

Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Λαυρίου 

Παράρτημα  Συνδικάτου      Επισιτισμού Τουρισμού ΝΑ Αττικής

Σωματείο εργαζομένων Σελεκτ Σέρβις Πάρτνερ αεροδρομίου Αθηνών