Κοινοποίηση αιτημάτων σωματείου στη διοίκηση της εταιρείας.

 

Προς: Διεύθυνση Προσωπικού, υπόψη κ. Δ. Θεοδώρου

Πρόεδρο εταιρείας, κ. Κ. Καφκαλιά

Κοινοποίηση: Διευθυντής καταστημάτων κ. Ε. Πετράκης

Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Παλλήνης

Γεν. Γραμματεία Υπουργείου Εργασίας

Θέμα: Κοινοποίηση των αιτημάτων του σωματείου μας.

 

Σας κοινοποιούμε για μία ακόμη φορά τα αιτήματα του σωματείου μας, όπως τα έχουμε αποφασίσει μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες.

Δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είμαστε σε αναστολή από το Μάρτη, έχουμε υποστεί σημαντική απώλεια στο εισόδημά μας και στο σχεδιασμό που έχουμε κάνει ως προς τις υποχρεώσεις μας.

Επομένως, θέλουμε να μας απαντήσετε στα εξής αιτήματά μας, με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτές τις συνθήκες. Αιτήματα που σας έχουμε γνωστοποιήσει από τον Ιούλιο και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Σε σχέση με τις ημέρες κανονικής αδείας του 2020, να καταβάλετε την αποζημίωση αδείας ως μη ληφθείσα άδεια μέχρι τις 31/12, για όσους συναδέλφους δεν την έχουν πάρει.

Σε σχέση με το δώρο Χριστουγέννων, να καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό με δική σας ευθύνη, μέχρι το ύψος του μισθού μας, όπως θα είχε καταβληθεί σε κάθε άλλη περίτπωση.

Θεωρούμε πως η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει προκειμένου να στηριχτούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, επιμένουμε στο αίτημά μας ως προς την κάλυψη του εισοδήματός μας στο ύψος του μισθού μας, όπως άλλωστε έχει γίνει σε πολλές άλλες εταιρείες του κλάδου.

Τέλος, με βάση τα καταστήματα που είναι ανοιχτά, να στελεχωθούν τα πόστα ώστε να υπάρχει ένας εργαζόμενος ανά ειδικότητα. Να γίνουν δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για τον covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους.

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας ως προς τα παραπάνω με κάθε δυνατό τρόπο, είτε με σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψη είτε λαμβάνοντας τα μέτρα προστασίας σε μεγάλη αίθουσα.