2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!

 

2 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11.00 στην πλ. Κλαυθμώνος

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα σωματεία του κλάδου για την υπεράσπιση της δουλειάς, των μισθών και των δικαιωμάτων μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα των επιχιερηματικών ομίλων, επιχειρούν τώρα με νέα μέτρα να νομιμοποιήσουν την «κλεψιά» που έκαναν τόσα χρόνια οι μεγαλοεπιχειρηματίες στους χώρους δουλειάς μας. Δηλαδή, τα κομμένα ρεπό, τις απλήρωτες υπερωρίες, καμία εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στο όνομα της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης, βρίσκουν «ευκαιρία» να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, χωρίς ωράρια, χωρίς σταθερή δουλειά, με μισθούς των 500 ευρώ.

Ό, τι αφορά την προστασία της ζωής μας, γι’ αυτούς είναι κόστος και εμπόδιο στα κέρδη τους. Δεν τους νοιάζει η προστασία της υγείας μας, ποτέ δεν τους ένοιαζε, διαφορετικά θα είχαμε σύγχρονα επαρκή νοσοκομεία και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα είχαμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. δε θα θρηνούσαμε συναδέλφους μας, θύματα της εντατικοποίησης, της δουλειάς χωρίς ξεκούραση, ούτε θα σακατευόμασταν με επαγγελματικές ασθένειες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Φορτώνουν τη χασούρα στις δικές μας πλάτες – όπως και την ανάπτυξη- και στρώνουν το έδαφος στην «ομαλότητα» των κερδών του τουριστικού και επισιτιστικού κεφαλαίου που μεταφράζεται σε μόνιμη εξαθλίωση για όλους εμάς!

Μοναδική επιλογή ο δρόμος της οργάνωσης, ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης!

Ό, τι έχουμε κερδίσει διαχρονικά αλλά και μέσα στην πανδημία, κερδήθηκε με σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες, κόντρα στα κέρδη των εργοδοτών και την πολιτική που τους υπηρετεί.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση στοχεύει να βάλει νέα εμπόδια στην απεργία και τη λειτουργία των σωματείων, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να καλυφθούν εδώ και τώρα τα κενά που υπάρχουν στα πόστα. Σε κάθε βάρδια να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος από όλες τις ειδικότητες (ταμίας, barrista, πωλητής, μάγειρας, λαντζέρης, αχθοφόρος, καθαριστής) να τηρούνται αυστηρά τα καθήκοντα. Να οριστούν καθαριστές με κατάλληλο εξοπλισμό και βαρέα ένσημα, προκειμένου να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται, πέρα από τα καταστήματα, τα αποδυτήρια των εργαζομένων και οι κουζίνες. 
  • Μέτρα προστασίας της υγείας όλων των συναδέλφων. Να σταματήσει τώρα το καθεστώς των πολλαπλών ειδικοτήτων. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ covid επαναλαμβανόμενα σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της εταιρείας και του αεροδρομίου. Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας και στολές εργασίας για όλους. 
  • Να γίνονται τα διαλείμματα επαρκώς σε όλα τα πόστα, με δωρεάν γεύμα και ρόφημα. Να τηρείται απαρέγκλιτα το 8ωρο- 5θήμερο- 40ωρο. 
  • Να δοθούν κανονικά οι άδειες των συναδέλφων, όπως προβλέπεται από το νόμο, σε συνεννόηση μαζί τους και όχι όπως βολεύει τη διεύθυνση.
  • Να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση του επισιτισμού. 
  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις, να επιστρέψουμε όλοι στη δουλειά μετά το πέρας των αναστολών.
  • Να καλυφθεί το εισόδημά μας στο ύψος του μισθού μας, με ευθύνη της εργοδοσίας
  • Να καταργηθούν οι αντεργατικές ΠΝΠ. 
  • Άμεση διακοπή πληρωμών σε νερό, τηλέφωνο, ρεύμα, τράπεζες, εφορία. 
  • Η αποζημίωση ειδικού σκοπού να πληρώνεται την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα. 
  • Το δώρο Χριστουγέννων να δοθεί ολόκληρο, με βάση το μισθό μας. Αντίστοιχα, όσες από τις κανονικές άδειες των συναδέλφων που είναι σε αναστολή δε δοθούν, να πληρωθούν ως μη ληφθείσα άδεια μέχρι τις 31/12. 
  • Αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, των δρομολογίων των εσωτερικών λεωφορείων στο αεροδρόμιο. Τα έξοδα μετακίνησης μας να επιβαρύνουν την εργοδοσία. Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων που είναι σε αναστολή.