Όλοι τη Δευτέρα 28/09 στις 11.00 στη συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας. Κάλυψη του εισοδήματος μας με ευθύνη της εργοδοσίας/ Παύση πληρωμών σε ΔΕΚΟ- εφορία- τράπεζες/ Μέτρα προστασίας της υγείας μας!


ΟΛΟΙ στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δευτέρα 28/09 10.00-14.00 και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11.00 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Όλο αυτό το διάστημα, η δράση του σωματείου μας και των υπόλοιπων σωματείων του κλάδου έδωσε σε κυβέρνηση και εργοδοσία το μήνυμα ότι είμαστε όρθιοι και δυνατοί.

Ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες μπορούμε να έχουμε επαφή με τους συναδέλφους μας, να οργανώνουμε την πάλη μας κόντρα στην τρομοκρατία, την απογοήτευση και την ηττοπάθεια που καλλιεργούν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η εργοδοσία.

Ότι όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί, όταν δεν αφήνουμε να μας επηρεάζει η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» της εργοδοσίας που η ίδια καλλιεργεί, αξιοποιώντας όλα τα αντεργατικά μέτρα, που κατά παραγγελία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση έχει φέρει για ψήφιση. Ότι δεν υποχωρούμε από τα αιτήματά μας!

Συνάδελφοι, η στάση της εργοδοσίας δεν μας εκπλήσει. Επιβεβαιώνεται ότι σε κρίση και ανάπτυξη, ο λογαριασμός πάει στους εργαζόμενους! Έχει αξιοποιήσει μια σειρά προνόμια για να μειώσει την όποια χασούρα από την κερδοφορία της και δεν της καίγεται «καρφί» ούτε για το πώς τα βγάζουμε πέρα η πλειοψηφία των συναδέλφων που βρισκόμαστε σε αναστολή αλλά ούτε για την προστασία της υγείας όσων εργάζονται.

Προκαλεί όλους τους συναδέλφους το γεγονός ότι η εργοδοσία αρνείται κάθε αίτημα του σωματείου μας για συνάντηση, με δικαιολογίες «δικηγορίστικες»!  Προκαλεί ιδιαίτερα όταν επικαλείται την πτώση του τζίρου για το μήνα Ιούλιο, όταν η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων ζούμε με 10 ευρώ τη μέρα, ζούμε με δανεικά, υπάρχουν συνάδελφοί μας που τους έχουν κόψει το ρεύμα ή απειλούνται με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.

Μήπως όλα αυτά τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων δε βγήκαν από τη σκληρή δουλειά μας; Μήπως όλα τα προνόμια που απλόχερα έδωσε η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους, με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, δεν προέρχονται από τα δικά μας χρήματα, μέσω της φορολογίας μας;

Φαίνεται ξεκάθαρα ο λόγος όπου ο διευθυντής της εταιρείας και ο διευθυντής προσωπικού έχουν «απαγορεύσει» την είσοδο στα μέλη του Δ. Σ στα γραφεία της εταιρείας, με την αστεία δικαιολογία «να μην κολλήσουν οι συνάδελφοι covid-19»!  

Την ίδια στιγμή που κανένας συνάδελφος δεν έχει κάνει τεστ, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Όταν τα αεροπλάνα έρχονται γεμάτα χωρίς κανέναν έλεγχο, όταν οι συνάδελφοι έχουν πολλαπλές ειδικότητες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο με ευθύνη της εργοδοσίας.

Γι’ αυτό λένε σε όλους τους τόνους «έτσι είναι και αν σου αρέσει, αλλιώς…. αναστολή», απειλώντας όποιον διαμαρτύρεται!

Επειδή μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, θέλουν να τρομοκρατήσουν αφού ξέρουν καλά πως στην οργάνωση των εργαζομένων βρίσκεται η δύναμη!

 Να μην πληρώσουμε ξανά! Πληρώσαμε ήδη πολλά! Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που ετοιμάζεται να κάνει νόμο ό, τι πιο άθλιο έχουν σκεφτεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί: να βάλει χέρι στο δώρο Χριστουγέννων, στις υπερωρίες, στο δικαίωμα να διαδηλώνουμε και να απεργούμε, να οργανωνόμαστε στα σωματεία μας. Να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τη σταθερή δουλειά και τα δικαιώματά μας.

Οργανωνόμαστε, δε θα τους χαριστούμε! Απαιτούμε ακόμα πιο μαχητικά:

·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ.

·        Να καλυφθούν εδώ και τώρα τα κενά που υπάρχουν στα πόστα. Σε κάθε βάρδια να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος από όλες τις ειδικότητες (ταμίας, barrista, πωλητής, μάγειρας, λαντζέρης, αχθοφόρος, καθαριστής) να τηρούνται αυστηρά τα καθήκοντα. Να οριστούν καθαριστές με κατάλληλο εξοπλισμό και βαρέα ένσημα, προκειμένου να καθαρίζονται και να απολυναίνονται, πέρα από τα καταστήματα, τα αποδυτήρια των εργαζομένων και οι κουζίνες.

·        Να εφαρμοστεί τώρα η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό.

·        Μέτρα προτασίας της υγείας όλων των συναδέλφων. Να σταματήσει τώρα το καθεστώς των πολλαπλών ειδικοτήτων. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ covid επαναλαμβανόμενα σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της εταιρείας και του αεροδρομίου. Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας και στολές εργασίας.

·        Να τηρείται απαρέγκλιτα το 8ωρο- 5θήμερο- 40ωρο. Να γίνονται τα διαλείμματα επαρκώς σε όλα τα πόστα, με δωρεάν γεύμα και ρόφημα.

·        Να δοθούν κανονικά οι άδειες των συναδέλφων, όπως προβλέπεται από το νόμο, σε συνεννόηση μαζί τους και όχι όπως βολεύει τη διεύθυνση.

·        Να απαγορευτούν οι απολύσεις, να επιστρέψουμε όλοι στη δουλειά μετά το πέρας των αναστολών. 

·        Να καλυφθεί το εισόδημά μας στο ύψος του μισθού μας, με ευθύνη της εργοδοσίας. 

·        Να πληρώνεται την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

·        Να δοθεί ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων και οι άδειες με βάση το μισθό μας.

·        Αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, των δρομολογίων των εσωτερικών λεωφορείων στο αεροδρόμιο. Τα έξοδα μετακίνησης μας να επιβαρύνουν την εργοδοσία. Δωρεάν μετακίνηση για τους συναδέλφους που είναι σε αναστολή.

·        Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, δημόσιο. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Η διοίκηση