Να σταματήσει εδώ και τώρα η άθλια κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα που είναι ανοιχτά!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Από τα μέσα Μάρτη μέχρι και σήμερα οι περισσότεροι εργαζόμενοι είμαστε σε αναστολή ενώ όσα καταστήματα έχουν ανοίξει, λειτουργούν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το φόρτο εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
 
 Η διοίκηση της εταιρείας, παρότι δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους του σωματείου μας ότι θα απαντήσει ως προς τα αιτήματα που είχαμε πρόσφατα καταθέσει, μέχρι και σήμερα κρατάει στο σκοτάδι την πλειοψηφία των εργαζομένων σχετικά με το σχεδιασμό της το αμέσως επόμενο διάστημα, πότε και με τι όρους θα επιστρέψουμε στη δουλειά μας.
 
Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται αυτό που από την αρχή είχαμε αναδείξει: τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μέχρι η εταιρεία να διασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία της, αφού η πανδημία έγινε η αφορμή για νέα μέτρα που χτυπούν ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα δικαιώματά μας και τα νέα βάρη της οικονομικής κρίσης να φορτωθούν ξανά στους εργαζόμενους!
 
Όσο, λοιπόν, εμείς ζούμε με 500 ευρώ, με τις απαράδεκτες καθυστερήσεις κάθε φορά στην καταβολή του επιδόματος, η κυβέρνηση της ΝΔ ικανοποιεί ένα προς ένα τα αιτήματα των εργοδοτών με κριτήριο, πάντα, τη διαφύλαξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (φοροαπαλλαγές, απαλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών, επιδοτήσεις, δάνεια εγγυημένα από το κράτος).
 
Συνάδελφοι μέχρι εδώ! Να σταματήσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο καθεστώς με τις πολλαπλές ειδικότητες, κάτι που δεν είναι καινούργια ανακάλυψη «λόγω των έκτακτων μέτρων», χρόνια τώρα καταγγέλουμε ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε 2 και 3 πόστα ταυτόχρονα. Να οριστούν εδώ και τώρα καθαριστές, με κατάλληλο εξοπλισμό και βαρέα ένσημα. Να δοθούν εδώ και τώρα στολές εργασίας και υποδήματα σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το πόστο που έχει. Να δοθούν κανονικά οι άδειες, όπως προβλέπει ο νόμος για την κατάτμισή τους και για την περίοδο του καλοκαιριού, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους. Να τηρείται απαρέγκλιτα το 8ωρο- 5θήμερο- 40ωρο! Τα διαλείμματα να γίνονται επαρκώς με ευθύνη του υπεύθυνου βάρδιας. Να δίνεται γεύμα και ρόφημα σε όλους τους εργαζομένους.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω σε όσα έχουμε κερδίσει με τον αγώνα μας μέχρι τώρα! Να απευθυνθούν στο σωματείο για οποιαδήποτε καταγγελία!
Αυτό που μας ενώνει είναι ένα σωματείο που παλεύει με κριτήριο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας! Οργανωνόμαστε όλοι στο σωματείο!