Ενημέρωση σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου που έγινε την Τρίτη 30 Ιούνη.

 Στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιούνη, στη Μεσοφγείων 403 (περιοχή Αγ. Παρασκευή) συζητήθηκαν τα παρακάτω:

⮚ Αποφασίστηκε να καταγγείλουμε το άθλιο νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που έχει προκυρηχτεί από σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 20.00 στο Σύνταγμα.

⮚ Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε παρέμβαση στη διοίκηση της εταιρείας απαιτώντας συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου μας και για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 11.οο. Τα αιτήματά μας είναι τα ακόλουθα:

● Να καλυφθεί το εισόδημά μας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση στον επισιτισμό.

● Άμεση καταβολή του επιδόματος αδείας στο ακέραιο για όλους τους εργαζόμενους.

● Να απαγορευτούν οι απολύσεις για τον επόμενο χρόνο. Να δεσμευτεί η εργοδοσία ότι δε θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού.

● Καμία εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας και στους μισθούς μας.

● Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Τήρηση των ειδικοτήτων, ορισμός καθαριστών με κατάλληλο εξοπλισμό για όλους τους χώρους, πέραν των κοινόχρηστων χώρων. Διαμόρφωση κατάλληλων αποδυτηρίων.

● Τα έξοδα μετακίνησης να καλύπτονται από την εργοδοσία.

● Να δοθούν οι άδειες όπως προκύπτει από το νόμο. Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν αυτή την περίοδο να πάρουν κανονικά την καλοκαιρινή τους άδεια, κατόπιν συνεννόησης μαζί τους και αφού έχει προηγηθεί η καταβολή του επιδόματος αδείας.

● Οι μέρες κανονικής άδειας που χορηγήθηκαν παράνομα από την εργοδοσία τους μήνες Φλεβάρη και Μάρτη να μην προσμετρηθούν στην κανονική άδεια των εργαζομένων αλλά να είναι επιπλέον, με αποδοχές.

● Να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τη διοίκηση της εταιρείας μέχρι πότε θα συνεχιστεί η αναστολή της σύμβασής τους.

● Να γίνει παύση πληρωμών σε πρώην ΔΕΚΟ, τράπεζες, εφορία.

● Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας