Αίτημα για συνάντηση με την εταιρεία.

Προς: Πρόεδρο εταιρείας κ. Κ. Καφκαλιά

Τμήμα Διεύθυνσης Προσωπικού

Υπόψη κ. Δ. Θεοδώρου

Κοινοποίηση: Διευθυντής καταστημάτων κ. Ε. Πετράκης

Γεν. Γραμματεία Υπουργείου Εργασίας

Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Παλλήνης

Θέμα: Αίτημα για συνάντηση και ενημέρωση για τους όρους εργασίας μας μετά το πέρας των αναστολών συμβάσεων εργασίας.

 

Κύριοι, 

Με βάση το νόμο 1234/82, άρθρο 16, παράγραφος 4, όπου συγκερκιμένα αναφέρεται : «ο εργοδότης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του λεχει την υποχρέωση να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτησή τους τουλάχιστον μία φορά το μήνα και να μεριμνά για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους ή την οργάνωσή τους.», αιτούμαστε να συναντηθείτε την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί στην έδρα της εταιρείας ή σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προκειμένου να μας ενημερωσέτε για τα παρακάτω: 

1.      Η δυνατότητα των επιχειρήσεων εστίασης για χρησιμοποίηση του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων λήγει την 30η Ιούνη. Με τι όρους θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά. 

2.     Σκοπεύετε να ανοίξετε ξανά το σύνολο των καταστημάτων; Σε περίπτωση που δεν προτίθεστε να το κάνετε, τι έχετε σχεδιάσει σχετικά με τους εργαζόμενους που εργάζονται στα συγκεκριμενα τμήματα; 

3.      Σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί, θέλουμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τον τρόπο εκπαίδευσης των εργαζομένων σε αυτά αλλά και πως θα εφαρμοστούν προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία των εργαζομένων και των πελατών. 

4.     Από αρχές Μάρτη προχωρήσατε στη χορήγηση μονομερώς της κανονικής άδειας των εργαζομένων περισσότερων ημερών από το μισό της κανονικής άδειας των εργαζομένων. Θέλουμε να μας διαβεβαιώσετε ότι οι μέρες αυτές δε θα συμπεριληφθούν στις ημέρες κανονικής αδείας των εργαζομένων ούτε θα αφαιρεθούν από το μισθό τους. Επιπλέον, να μας ενημερώσετε σχετικά με τον προγραμματισμό των αδειών για το υπόλοιπο του χρόνου. 

5.      Ενημέρωση σχετικά με την καταβολή του επιδόματος  αδείας και το υπόλοιπο του δώρου Πάσχα. 

6.     Τέλος, το ζήτημα της μετακίνησής μας από και προς τη δουλειά αποτελεί μεγάλο έξοδο για όλους τους εργαζόμενους. Θεωρούμε ότι πρέπει να καλύπτεται από την εταιρεία. 

Σας ενημερώνουμε πως σε περίπτωση που αρνηθείτε ξανά τη συνάντηση, θα κινηθούμε όπως κρίνουμε κατάλληλα προκειμένου να διαφυλαχτούν τα δικαιώματά όλων των εργαζομένων και οι συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.