Πέμπτη 21 Μάη 18.30 Γενική Συνέλευση του σωματείου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας καλεί όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη στο σωματείο, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για συγκροτημένα δικαιώματα, για να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση.

Έχουμε ήδη πληρώσει πολλά, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πληρώσουμε ξανά.

Η τεράστια κερδοφορία του προηγούμενου διαστήματος, η μεγάλη ανάπτυξη της Σελέκτ Σέρβις και τα νέα καταστήματα στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οφείλονται στη δική μας εργασία, στην εντατικοποιημένη, κακοπληρωμένη και πολλές φορές χωρίς ξεκούραση εργασία μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πάντα πιστή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών, έχει ήδη παραχωρήσει προνόμια, φοροαπαλλαγές αλλά και χρηματοδότηση στις μεγάλες επιχειρήσεις, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Παράλληλα, έχει νομοθετήσει μια σειρά μέτρα, που αποτελούν χρόνιους πόθους των εργοδοτών, προκειμένου να ενταθεί η επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στα δικαιώματά μας, σαν όρο για τη διαφύλαξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Πρώτα μας έβαλαν στον «πάγο» χωρίς κανείς να διασφαλίσει το σύνολο του εισοδήματός μας και ενώ αυτή η κατάσταση παραμένει, καλούμαστε να επιβιώσουμε για πάνω από έναν μήνα χωρίς καθόλου εισόδημα, αφού η καταβολή του επόμενου επιδόματος θα ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Ιούνη. Ταυτόχρονα, έχει δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες, μετά το τέλος της αναστολής, να επιστρέψει στη δουλειά το 40% των εργαζομένων και το υπόλοιπο 60% να παραμείνει σε αναστολή αλλά και σε αυτούς τους εργαζόμενους να τους επιβάλει εκ περιτροπής εργασία.

Και τώρα, μετά από την περιβόητη ανάπτυξη και το «θαύμα του τουρισμού», που μόνο χειρότερους όρους εργασίας έφερε για εμάς τους εργαζόμενους, ξαφνικά εργοδότες και κυβέρνηση μας καλούν να είμαστε όλοι μαζί, να γίνουμε «συνέταιροι», να γίνουμε μία οικογένεια, προκειμένου να δεχτούμε και άλλες θυσίες, δηλαδή να φορτωθούμε όλα τα «βάρη» εμείς.
Αν κάτι επιβεβαιώνεται και από την περίοδο αυτή είναι ότι οι μόνοι χρήσιμοι και αναγκαίοι για τη λειτουργία των επιχειρήσεων είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι. Τα εστιατόρια, το αεροδρόμιο, τα ξενοδοχεία χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορούν να λειτουργήσουν!

Τώρα είναι η στιγμή που χρειάζεται να σηκώσουμε το κεφάλι! Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε πως θα απαντήσουμε στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, με μοναδικό κριτήριο τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας. Με την πείρα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, μακριά από τη λογική της «εργασιακής ειρήνης» και του «κοινωνικού διαλόγου» ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ- ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Κανένας μόνος! Τώρα να δυναμώσουμε το σωματείο μας!

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του σωματείου την Πέμπτη 21 Μάη, στις 18.30, στο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων(Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, πλ. Κάνιγγος), παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μαζί και με τα υπόλοιπα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, το κλαδικό μας Συνδικάτο! Διεκδικούμε:
·  Διασφάλιση του εισοδήματος μας με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών, με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας του επισιτισμού.
·   Να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά, χωρίς καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας μας.
·  Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ.
·        Να απαγορευτούν οι απολύσεις για το επόμενο διάστημα.
·        Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών.
·   Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
·    Επιπλέον μέρες αδείας με αποδοχές για εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και σε όσους νοσήσουν, ή τεθούν σε καραντίνα.
·         Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων

·       Τα έξοδα μετακίνησης να καλύπτονται από την εργοδοσία. Να εφαρμοστεί η κλαδική συλλογική σύμβαση του επισιτισμού.