Για τα πρόσφατα ψέματα της εργοδοσίας της SELECT SERVICE PARTNER

     Τα ψέματα της εργοδοσίας έχουν κοντά ποδάρια!

     Πολλοί συνάδελφοι μας κατήγγειλαν πως ο κύριος διευθυντής τους ανακοίνωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι θα πάρουμε υποχρεωτικά 10 μέρες άδεια μέχρι το Μάρτη επειδή τoυς υποχρεώνει το σωματείο …(!)

     Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο πως έχουν τα πράγματα και κατά πόσο λέει αλήθεια η εργοδοσία . Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η εταιρεία δεν έδινε σε κανέναν εργαζόμενο άδεια και χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν δεκάδες παρεμβάσεις από το κλαδικό Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού - ξενοδοχείων, πολλές καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, που ακόμα και εκεί δεν παραδέχονταν ότι οφείλονται ημέρες κανονικής αδείας χρόνων στους εργαζόμενους, προκειμένου να αρχίσουν να δίνουν άδειες στους εργαζόμενους.

     Πέρυσι, έδωσαν «με το έτσι θέλω» σε πολλούς εργαζόμενους όλη τους την κανονική άδεια το χειμώνα και όταν μέλη του σωματείου ζητούσαμε να συναντηθούμε με τον κ. Πετράκη για να εκφράσουμε την αντίθεση μας και να βρεθεί μια λύση, ο κ. Πετράκης κρυβόταν. Αφού προχωρήσαμε εκ νέου σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ζητώντας προγραμματισμό των αδειών και να τηρείται η χορήγηση της άδειας όπως προβλέπεται από το νόμο, η δικηγόρος της εταιρείας έλεγε πως «δεν είμαστε υποχρεωμένοι».

     Όλο το καλοκαίρι κάποια πόστα δούλευαν μόνιμα με μονό ρεπό κάτι που συνεχίζει να γίνεται ακόμα και τώρα, ειδικά στο «Burger King» μέχρι πρόσφατα.

     Όλοι μας έχουμε πολλαπλές ειδικότητες, παρόλες τις προσπάθειες του σωματείου και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα, με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις, η εργοδοσία συνεχίζει να λέει ότι «δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε και ευχαριστούμε για τις υποδείξεις σας».

     Επομένως, πως ακριβώς έχουμε συμφωνήσει να δοθεί με αυτό τον τρόπο η άδεια, αφού δεν έχουν δεχτεί να μας συναντήσουν ποτέ, δεν αναγνωρίζουν καν τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ούτε έχουν δώσει έδρα στο σωματείο όπως οφείλουν με βάση το νόμο;

     Για άλλη μια φορά λοιπόν λένε ψέματα για να συκοφαντήσουν, για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από το σωματείο, από την οργάνωση τους. Και το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι φοβούνται τόσο πολύ τη συσπείρωση ,τη συμμετοχή μας στη δράση για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ