Για τα αποτελέσματα των εκλογών του σωματείου μας

     Συν αδέλφισσες, συνάδελφοι

     Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας που θα αποτελείται από τους εξής εργαζόμενους με βάση τη σειρά που έχουν εκλεγεί:

1.Καρούση Αγάπη
2.Λαβαντσιώτης Νίκος
3.Ζουρντού Άννα 
4.Μονογυιός Κωνσταντίνος
5.Λαβαντσιώτη Ιωάννα

     Θέλουμε μέσα από αυτήν την ανακοίνωση να χαιρετίσουμε όσους συναδέλφους και συναδέλφισσες άντεξαν στις πιέσεις από συγκεκριμένα στελέχη της εργοδοσίας ώστε να μείνουν μακριά από το σωματείο, να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η προσπάθεια εκπροσώπων της διεύθυνσης να τρομοκρατήσουν απειλώντας και εκβιάζοντας, δεν είχε τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για το σωματείο μας από τον Μανώλη Πετράκη κατά τη διάρκεια των εκλογών και η προσπάθειά του να μην αφήσει τους συνδικαλιστές να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους, το μόνο που είχαν σαν αποτέλεσμα ήταν να εκθέσουν τον ίδιο και την εταιρεία ακόμη περισσότερο. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Σωματείου αγνόησαν ακόμη και τις συκοφαντίες προς τα μέλη της προσωρινής διοίκησης και περιφρούρησαν το δικαίωμά τους να ιδρύσουν συνδικαλιστική οργάνωση και να τη δυναμώσουν, σε χώρο που οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι ανοργάνωτοι.

     Όπως έχουμε υποσχεθεί «το ποτάμι πίσω δεν πάει». Το σωματείο θα ισχυροποιείται καθημερινά γιατί αποτελεί ανάγκη των εργαζομένων, προκειμένου συλλογικά και οργανωμένα να αντισταθούμε στην εργοδοτική αυθαιρεσία και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, αυτά που μας στερούν εργοδότες και κυβέρνηση. Όσα καταφέραμε τους λίγους μήνες ζωής του σωματείου μας δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Στο εξής πιο οργανωμένοι, πιο δυναμωμένο θα πάμε την υπόθεση ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας πιο μπροστά. Για τους συναδέλφους που τελευταία στιγμή λύγισαν, ή μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει μέλη του Σωματείου, είναι βέβαιο ότι θα πειστούν από τις ίδιες τις εξελίξεις, αφού η εργοδοσία δεν θα πάψει ούτε λεπτό να αξιώνει να δουλεύουμε περισσότερο και να βρίσκει τρόπους να αμειβόμαστε λιγότερο. Κι αυτή όμως, όπως κι εμείς, ξέρουμε καλά ότι το μόνο πραγματικό της εμπόδιο είναι η οργάνωσή μας, το σωματείο μας και η δράση του σε ένα χώρο που αποτελεί εδώ και δεκαετίες εργασιακό γκέτο. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα είναι πάντα δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους, ακόμη και σε όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να γίνουν μέλη του Σωματείου μας.