Καταγγελία εκδικητικής απόλυσης στην AUTOGRILL στο αεροδρόμιο

     ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

     Καταγγέλουμε την απόλυση του συναδέλφου μας, μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων που εργάζεται στην Autogrill, που του ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 04/06/18 κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του.

     Ο λόγος;;; Ότι δήθεν «δεν ήταν αποδοτικός». Τι κι αν δούλευε κοντά 4 χρόνια, έχοντας περάσει από όλα τα καταστήματα της εταιρείας, ξαφνικά, τώρα, στη μέση της τουριστικής περιόδου που η εντατικοποίηση της δουλειάς ολοένα και μεγαλώνει, η τουριστική κίνηση ήδη είναι πολύ αυξημένη, η διεύθυνση της εταιρείας αποφάσισε ότι «δεν τους κάνει».

     Ο πραγματικός λόγος;;;; Ότι ο συνάδελφος πάλευε για τα δικαιώματά του, δε δεχόταν να δουλεύει με τους όρους που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε, με μονό ρεπό, υπερωρίες, με μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς, απαιτούσε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τους εργαζόμενους στο χώρο δουλειάς του.

     Πάλευε και καλούσε και άλλους συναδέλφους του να οργανωθούν στο συνδικάτο, να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες εργασίας μπροστά και στην πανεργατική απεργία 30 Μάη.

     Στόχος αυτής της «παραδειγματικής απόλυσης» είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι: θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μη σηκώνουμε κεφάλι, απλά να λέμε «ευχαριστώ που μου δίνετε δουλειά». Όμως, η αλήθεια είναι ανάποδα: η δική μας η δουλειά είναι αυτή που βγάζει τα κέρδη τους, με το δικό μας κόπο κάνουν ανακαινίσεις στα καταστήματά τους, ανοιγούν νέα καταστήματα.

     Με αυτούς τους όρους για εμάς τους εργαζόμενους έχει χτιστεί η περιβόητη τουριστική ανάπτυξη: εξαντλητική δουλειά χωρίς ωράριο, χωρίς ξεκούραση, με συμβάσεις μήνα ή και μέρας, άθλιους μισθούς. Αυτή η πραγματικότητα κρύβεται πίσω από τις πολλαπλές διακρίσεις σε επισκεψιμότητα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

     Σε αυτήν την πραγματικότητα καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Λέμε όχι στη μισή δουλειά- μισή ζωή!

     Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, 5νθήμερο- 7ωρο- 35ωρο, με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ σαν βάση για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης που να επαναφέρει δικαιώματα που η κυβέρνηση για λογαριασμό των εργοδοτών του κλάδου έχει καταργήσει (δύο συνεχόμενα ρεπό, πληρωμένα έξοδα μετακίνησης, επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, πτυχίου τουριστικής εκπαίδευσης, προϋπηρεσίας κλπ).

    Διεκδικούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!!

    ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!

    ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ!!!