Καταγγελία για τις μονομερείς αναγκαστικές άδειες στη SELECT SERVICE PARTNER

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

     Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της εταιρείας που, πριν καλά καλά τελειώσει ο Φλεβάρης, έχει δώσει πάνω από τη μισή άδεια σε κάποιους εργαζόμενους.

     Και αυτό, επειδή, μόνιμα επιδιώκει να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία της: τώρα που «βολεύει και δεν έχει δουλειά» να τελειώνει με τις άδειές μας, ώστε το καλοκαίρι να μας «ξεζουμίσει» χωρίς έλεος και φυσικά να μην προσλάβει νέους εργαζόμενους μπροστά στην τουριστική περίοδο.

     Χωρίς καμία συνεννόηση με τους εργαζόμενους δίνει άδεια «αναγκαστικά», και ενώ λείπουν οι εργαζόμενοι με άδεια, ενημερώνονται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε άδεια. Προκειμένου η διοίκηση να «μας φάει» την άδεια δίνει και μονές μέρες!

     Εκβιαστικά μας βάζουν το δίλημμα: αναγκαστική άδεια ή απολύσεις (ένα μήνα πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος!!)… Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή κ. Πετράκη, θα δώσει αν χρειαστεί και από την καινούργια άδεια (!) ή άνευ αποδοχών, όταν κάποιοι συνάδελφοι παραπονέθηκαν ότι θέλουν να έχουν μέρες άδειας και για τον υπόλοιπο χρόνο (το απολύτως φυσιολογικό δηλαδή), απειλώντας ότι αν δεν πάρουμε τώρα άδειες «θα θερίσει κόσμο», θα προχωρήσει σε απολύσεις.

     Συνάδελφοι, μέχρι εδώ! Νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τις ζωές μας! Τα δικαιώματά μας δεν τα παρατάμε! Οργανωμένοι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

     Όλοι στις 7 και 8 Μάρτη στη σύσκεψη της σωματειακής επιτροπής για να συζητήσουμε το σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης που θα καταθέσουμε στην εργοδοσία.