ΩΣ ΕΔΩ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ!

 ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ 10.30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε 2ωρη στάση εργασίας με τα εξής αιτήματα:

1. Την καταβολή των εξόδων μετακίνησης σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

2. Την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ του σωματείου και της επιχείρησης που να το διασφαλίζει.

Ταυτόχρονα, με εξώδικο προς την εταιρεία παραδόθηκαν οι 160 υπογραφές εργαζομένων, που διεκδικούμε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης από την εργοδοσία, γεγονός που αποδεικνύει την καθολικότητα του αιτήματος. Η Σελέκτ Σέρβις συνεχίζει να αποτελεί τη μοναδική επιχείρηση που δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας που «διέρρεε» με κάθε τρόπο ότι “όποιος συμμετέχει θα έχει επιπτώσεις” για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Αλήθεια, γιατί η εργοδοσία να σπαταλήσει τόσο χρόνο για να εμποδίσει εργαζόμενους να συμμετέχουν, να ξεστομίζει απειλές και να προχωράει εκδικητικές συμπεριφορές απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν;   

Βάζει εμπόδια για να μη συνειδητοποιήσουμε πως οι εργαζόμενοι ενωμένοι, με ξεκάθαρο κριτήριο τις ανάγκες μας, σε σύγκρουση με τα κέρδη της, μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Και επειδή «δε βολευόμαστε με λιγότερο ήλιο», ο αγώνας μας θα συνεχίσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματά μας. Έχουμε στο πλευρό μας τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο και όλου του κλάδου. Στην κινητοποίησή μας εκφράστηκε η αλληλεγγύη από το Σωματείο εργαζομένων στον AIA, από το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και μια σειρά επιχειρησιακών σωματείων σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αττικής (ROYAL OLYMPIC, INTERCONTINENTAL, NOVOTEL, ATHENS MARRIOTT).

ΕΜΕΙΣ έχουμε τη δύναμη, όλοι μαζί με το σωματείο  μας μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας. Κόντρα στην τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία, για να μη σηκώνεται κεφάλι και να «κάνει τη δουλειά της», κλιμακώνοντας την επίθεση απέναντι στα δικαιώματά μας! Ειδικά μπροστά στη νέα σεζόν, για να βγει ο τεράστιος όγκος δουλειάς από τον ίδιο ή μικρότερο αριθμό εργαζομένων με ό, τι αυτό σημαίνει για τα δικαιώματά μας και για τη διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κερδοφορίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου μας και όλα τα σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις που να τις κατοχυρώνουν, για άμεσα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 10:30 στο Σύνταγμα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ