ΌΛΟΙ και ΟΛΕΣ το Σάββατο 20/4, στις 11.00, στο αεροδρόμιο στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.



Αθήνα, 16/04/24

Το ΔΣ του σωματείου μας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και διεκδίκηση με βάση τις σημερινές μας ανάγκες, για ουσιαστική βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας μας, κόντρα στους νόμους της οικονομίας των λίγων που αντιμετωπίζει ως κόστος τη ζωή μας.

Έχουμε πολύτιμη πείρα. Το πολυδιαφημισμένο μοντέλο του τουρισμού που δημιουργεί συνεχώς ρεκόρ εισπράξεων και αμύθητα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου μας και στην SSP, χτίζεται πάνω στη δική μας πλάτη, με τη συνεχή συμπίεση των μισθών και των δικαιωμάτων μας, με τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, με την αυθαιρεσία της εργοδοσίας και την πλούσια εργαλειοθήκη που έχουν παραδώσει στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων, όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Τώρα είναι ώρα μάχης για όλους μας!

Κανείς μόνος του. Κανείς φοβισμένος. Κανείς αμέτοχος.

Μόνο με αγώνες αποσπάσαμε ό,τι θετικό έχουμε καταφέρει. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν την ίδρυση του σωματείου βλέπαμε “με τα κιάλια” το διάλειμμα, μας χρωστούσανε χρόνια αδειών, δεν γινόταν λόγος για καθηκοντολόγιο ανά ειδικότητα, τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής ήταν άγνωστες λέξεις. Αναδείξαμε το χρόνιο πρόβλημα με τον τρόπο λειτουργίας των ταμείων και συνεχίζουμε να διεκδικούμε να κλείνεται το ταμείο παρουσία του ταμία στο τέλος της βάρδιας κάθε ημέραςΤο σωματείο μας μπήκε μπροστά σε κάθε απόλυση συναδέλφων μας, σε κάθε εργατικό ατύχημα που συνέβη στον επίγειο παράδεισο που δουλεύουμε! Στάθηκε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που αντιμετώπιζε προσβλητικές συμπεριφορές, σε κάθε εργαζόμενο που αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με τη μισθοδοσία του, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τα κοράκια των τραπεζών και τις εταιρείες παροχής ενέργειας.

Έκανε μία πρώτη προσπάθεια για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα, με τη συμβολή όλων των εργαζομένων για την κατάρτιση του σχεδίου που καταθέσαμε στην εργοδοσία.

Δεν έχουν περάσει πάρα λίγες μέρες που πραγματοποιήσαμε στάση εργασίας για το δίκαιο αλλά και αναγκαίο αίτημα μας, στο ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης για όλους τους εργαζόμενους, και για άλλη μια φορά η απαίτησή μας, φάνηκε παράλογη!!

Δεν κάνουμε πίσω, δεν μας φοβίζει η εργοδοσία! Τα δίκαια και αναγκαία για την καθημερινότητα, αιτήματα μας θα τα διεκδικήσουμε ! Όσο πιο μαζικό το σωματείο μας θα μπορούμε να παλεύουμε με καλύτερους όρους! Όλοι για έναν και ένας για όλους!


Διεκδικούμε:

  1. Την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για όλους τους εργαζόμενους

  1. Την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ του σωματείου και της επιχείρησης που να το κατοχυρώνει.

  2. Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, τήρηση των ειδικοτήτων με βάση την πραγματική εργασία και καθορισμό καθηκόντων για κάθε ειδικότητα, καταβολή όλων των τριετιών χωρίς εξαιρέσεις!

  3. Καμία εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας. Απαρέγκλιτη τήρηση του 5θημερου-8ωρου-40ωρου. Η δουλειά πέραν αυτού να πληρώνεται υπερωριακά.

  4. Προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στα πόστα!

  5. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  6. Προγραμματισμός των καλοκαιρινών αδειών των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ