Να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η δίωξη του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου των εργαζομένων στην COSCO (ΕΝΕΔΕΠ), Μάρκου Μπεκρή.


    Καταδικάζουμε το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά ο συνάδελφος σέρνεται στα δικαστήρια, με τη δικαιοσύνη να ταυτίζεται για μια ακόμα φορά με την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία της COSCO.

    Δικάζεται για την απεργία που έγινε τον Οκτώβρη του 2021 στο λιμάνι του Πειραιά, στις προβλήτες 2 και 3, με αφορμή το θάνατο του συναδέλφου τους λιμενεργάτη, Δημήτρη Δαγκλή, που είχε αιτήματα την εξασφάλιση μέτρων υγείας και ασφάλειας. Δηλαδή τι; - να φεύγουν για δουλειά και να γυρνάνε αρτιμελείς, ασφαλείς στα σπίτια και τις οικογένειές τους.

   Η συγκεκριμένη ενέργεια στόχο έχει να χτυπήσει όποιον αγωνίζεται για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για όσους παλεύουν για συλλογικές συμβάσεις και κατοχυρωμένα δικαιώματα. Αφού η μόνη έγνοια των κυβερνήσεων και των μονοπωλίων, όπως η COSCO κι οι θυγατρικές της  είναι η εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής κερδοφορίας, με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής μας.

    Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πόσο ικανό είναι το κράτος όταν χρειάζεται να προστατέψει τα κέρδη των λίγων και πόσο επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει την ζωή των πολλών.

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Των εργαζομένων η πάλη θα τη σπάσει!

 

    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα 11/03 στις 9πμ, στο Α΄ Πλημμελειοδικείο Πειραιά (Σκουζέ 3-5), για να βροντοφωνάξουμε ότι η καταστολή και η τρομοκράτηση από κράτος και εργοδοσία δε θα περάσει!


 Για το Διοικητικό Συμβούλιο