ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ HYATT ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!



        Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του ξενοδοχείου Grand Hyatt που απέλυσε 14 εργαζόμενους που πάλευαν ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία του εργολάβου μέσω του οποίου είχαν προσληφθεί για να κατοχυρώσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους που προβλέπονται από τη ΣΣΕ των ξενοδοχουπαλλήλων και πρόσφατα έναν αορίστου χρόνου εργαζόμενο στο ξενοδοχείο για χρόνια χωρίς κανέναν απολύτως λόγο!

        Το προηγούμενο διάστημα, είχαν πραγματοποιηθεί αποφασιστικές παρεμβάσεις του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και των εργολαβικων εργαζομένων προκειμένου να εφαρμόζονται τα δικαιώματα τους.

      Μέσα στους απολυμένους συναδέλφους μας και συναδελφισσα καμαριέρα εκλεγμένη στην Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμου Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Η κίνηση στην οποια προχώρησε η εργοδοσία στόχο έχει την τρομοκρατηση των εργαζομένων για να μη διεκδικούν τη βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας τους, αλλά ούτε και τα στοιχειώδη.

      Με την ανοχή και τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, τα εργολαβικά γραφεία σε ξενοδοχεία και catering αυξάνουν την κερδοφορία τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων αφού οι εργοδότες αξιοποιούν τους εργολάβους καταχρηστικά για να ενισχύεται η κερδοφορία και των ιδίων ώστε να επικρατούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι δεν κατοχυρωνουν δικαιώματα.

   Στεκόμαστε αλληλεγγυοι στους συναδέλφους μας και απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που συλλογικά θα αποφασίσουν. Δυναμώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με συγκροτημενα σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

       Όλοι, όλες την Παρασκευή 29/12 στις 12:00 όπου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο Grand Hyatt. Να παρθούν πίσω οι απολυμένοι συνάδελφοι. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους!