ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ


    Το ΔΣ του σωματείου μας συνεδρίασε την Tρίτη 5 Δεκεμβρίου, όπου αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το συντονισμό συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Σύνταγμα, όπου λαμβάνοντας υπόψη τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο δουλειάς και στα σπίτια μας, με την ακρίβεια που τσακίζει στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα σε συνάρτηση με τους χαμηλούς μισθούς και τους υψηλούς φόρους και την επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημα με ό,τι φέρνει ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός, καλούμε στον αγώνα ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Αποφασίστηκε επίσης συμμετοχή του σωματείου μας στη σύσκεψη των σωματείων στο αεροδρόμιο την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, η οποία οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

  Ακόμα, συζητήθηκε το περιεχόμενο της απάντησης της επιθεώρησης εργασίας σε καταγγελίες συναδέλφων ως προς περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς από προϊστάμενους αλλά και κατά πόσο εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Επίσης ζητάμε συνάντηση από την εργοδοσία για να συζητηθούν συγκεκριμένα οι απολύσεις, η εφαρμογή των ειδικοτήτων με βάση την κλαδική σύμβαση του επισιτισμού, και η απόδοση της κάρτας μετακίνησης.

   Τέλος, συζητήθηκε η συνέχεια του εγκλήματος που γίνεται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που επηρεάζει και το χώρο εργασίας μας. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και στην αξιοποίηση των υποδομών και του αεροδρομίου για αυτούς τους σκοπούς. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια του Παλαιστινιακού λαού και απαιτούμε να λάβει τέλος η δολοφονική επίθεση του κατοχικού κράτους του Ισραήλ. Αποφασίστηκε γραμμή πάλης του σωματείου για το επόμενο διάστημα όπου προγραμματίζονται περιοδείες του σωματείου μας και ανοιχτές συσκέψεις.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ