17 Νοέμβρη 2023 Συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία για την αγωνιστική επέτειο των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

 



 

            Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς τιμήν της αγωνιστικής επετείου των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Κρατάμε τα διδάγματα της ιστορικής αυτής επετείου καθώς επιβεβαιώνεται ότι κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το λαό όταν το πάρει απόφαση και ξεσηκωθεί ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την τρομοκρατία, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η επέτειος αυτή συμπίπτει την περίοδο που γίνεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού που ήδη μετράει πάνω 5 χιλιάδες νεκρά παιδιά από την πιο αιματηρή επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος- δολοφόνος του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό τις 7 Οκτώβρη  έως και σήμερα, με τις πλάτες των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων του και την ενεργή εμπλοκή της χώρας μας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείο παραμένουν επίκαιρα! Η πορεία εκφράζει την καταδίκη των εγκλημάτων της κατοχής την περίοδο 1967-1974, όπως και την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που βρίσκεται επί κατοχή εδώ και δεκαετίες. Επίσης καταδικάζει τη σημερινή πολιτική που εγκληματεί σε βάρος του λαού με σκοπό το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου, που γινόταν τόσο στην αστική δικτατορία του τότε, όσο και στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία τώρα.

            Ψωμί- παιδεία- ελευθερία τα συνθήματα τότε, σήμερα παραμένουν επίκαιρα μπροστά στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, τη νέα φοροαφαίμαξη που ετοιμάζει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η καταδίκη των πολιτικών αυτών είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ.

Έξω οι ΗΠΑ, έξω οι βάσεις, συνθήματα που επιμελώς κρύβονται και γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου, εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα και σήμερα απέναντι στο έγκλημα που συντελείται σε έναν ολόκληρο λαό που διεκδικεί να έχει πατρίδα. Δεν μένουμε αμέτοχοι- στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού, για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, να φύγει ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ, να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι. Να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή- άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο.

Τα οράματα και η πάλη για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο δρόμος για να οργανώσουμε τους σημερινούς αγώνες, να δυναμώσουν οι φλόγες σε κάθε χώρο δουλειάς!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου δίνουμε το αγωνιστικό παρόν, συγκεντρωνόμαστε στις 5μ.μ στη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου.