ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 



Η σύγκρουση που μαίνεται εδώ και πέντε ημέρες μεταξύ του Ισραήλ και της κατεχόμενης Παλαιστίνης δεν είναι κάτι που συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη. Η κατοχή σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραηλινό κράτος, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ και των συμμάχων τους διεξάγεται εδώ και δεκαετίες. 

Εδώ και 16 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι αποκλεισμένος στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος - δολοφόνο το Ισραήλ, με παροχές όπως το μή πόσιμο νερό και μόνο για 3 ώρες τη μέρα, ρεύμα 4-5 ώρες τη μέρα και τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά, ενώ οι καθημερινές τρομοκρατικές εισβολές του Ισραηλινού στρατού είναι καθημερινότητα, αφήνοντας πίσω πλήθος νεκρών και τραυματιών κάθε φορά με στόχω να ισοπεδώσει έναν ολόκληρο λαό!

Αυτό το κράτος-δολοφόνος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ - ΕΕ αλλά και από τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και διάφορα αποκόμματα όπως ΑΝΕΛ - ΛΑ.Ο.Σ - ΔΗΜΑΡ κ.α.) εδώ και 8 χρόνια μέσω της τριμερούς σχέσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και διασυνδέοντάς τη αργότερα με τις ΗΠΑ, έχτισαν στενή στρατηγική συνεργασία. Συγκεκριμένα, από την Ελληνική μεριά έχει εκφραστεί πολλές φορές το πώς αυτή η σχέση φέρνει δυνατότητες για επωφελείς συνεργασίες σε τομείς όπως η οικονομία, η άμυνα, το εμπόριο, ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η ενέργεια κ.α. 

Συμπερασματικά, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων τους, σε ένα τεράστιο προπαγανδιστικό πόλεμο, αποσιωπούν την πολύχρονη κατοχή και τα εγκλήματα κατά της Παλαιστίνης από το Ισραηλινό κράτος διαγράφοντας τον άγριο πόλεμο που διεξάγεται κατά των Παλαιστινίων, και παίζοντας fake news και στα Ελληνικά ΜΜΕ ώστε να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να δικαιολογήσουν τα Ισραηλινά εγκλήματα, την ίδια στιγμή που κατά τ’ άλλα “καταδικάζουν σταθερά και απερίφραστα όλες τις μορφές τρομοκρατίας, καθώς και την υποκίνηση σε βία και μίσος”. 

Η Ελληνική Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες αυτά τα χρόνια, με βάση την τριερή σχέση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ αλλά και ΗΠΑ, διαπράττει παρακολουθήσεις και ανταλλαγή πληροφοριών, επιβεβαιώνοντας ότι οι Ελληνικές αρχές παρακολουθούν μετανάστες που εκδηλώθηκαν υπέρ της παλαιστινιακής αντίδρασης. Την ίδια στιγμή, μεταξύ άλλων, στέλνει φρεγάτα στην περιοχή και γεμίζει τις αποθήκες καυσίμων στη βάση της Σούδας, εντείνωντας παραπέρα την περίπτωση σε μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας σε έναν πόλεμο που δεν έχουμε καμία σχέση να εμπλακούμε!

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης και υποστηρίζουμε το δικαίωμά του να παλεύει για την ελευθερία του ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

Να αποσυρθεί η φρεγάτα “Ψαρά” από την περιοχή

Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους! Να υπάρξει ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη!


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!




ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ