Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής: ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ τη Δευτέρα στις 10πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ,ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

     



    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  

ΕΔΡΑ: Δανουκάρα  7 Λαύριο Τηλ/Φαξ: 2292025328

email: eklavrio@gmail.com 

https://eklavrio.blogspot.com

                     


Λαύριο  19-10-2023 Αρ. Πρωτ. 152

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση και τους πρωτοπόρους εργαζόμενους. Όλοι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης του συναδέλφου μας Βάλσαμου Συρίγου μέλους του ΔΣ του ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής και Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας στα Δικαστήρια Αθηνών την Δευτέρα 23 Οκτώβρη στις 10πμ. Αναχώρηση πούλμαν από Λαύριο στις 8:45πμ.

Την Δευτέρα 23 Οκτώβρη 2023, πραγματοποιείται η εξ αναβολής δίκη του Συρίγου Βάλσαμου, μελος του ΔΣ  τους ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής, Γραμματέα της ομοσπονδίας οικοδόμων και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία. Το «έγκλημα που διέπραξε» είναι ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες έδωσε τη μάχη για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η συνέχεια μιας σειράς «διαδηλωτοδικίων» της κυβέρνησης οι οποία μαζί με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που περνάει, εντείνει τον αυταρχισμό, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της να προχωρήσει με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική. Τα βάζει με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς μια στέγη χωρίς να χρυσοπληρώνει για τρεις γενιές τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό, να μη δείξουν καμία ανοχή σε αυτές τις πρακτικές και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα και σε κάθε αγωνιζόμενο που διώκεται.

Προειδοποιούμε, να μην τολμήσουν να σκεφτούν καν ότι μπορεί να περάσει μια τέτοια βρώμικη μεθόδευση και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε προκειμένου να πάρουν οι τραπεζίτες και άλλοι μπαταχτσήδες τα σπίτια του λαού.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 12

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει με τη μαζική συμμετοχή και την αλληλεγγύη

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΛΑΥΡΙΟ (ΟΤΕ) 8:45πμ.

Η Διοίκηση