Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

 



Αθήνα, 13/09/23

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι, 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. 3 χρόνια μετά τον Ιανό, μετά τη μεγάλη εκείνη καταστροφή και περιμένοντας  ακόμα τις αποζημιώσεις, ο λαός της Θεσσαλίας έρχεται αντιμέτωπος ΞΑΝΑ με την παντελή απουσία αντιπλημμυρικών έργων, με την πλήρη απουσία σχεδιασμού και πρόληψης για τις πλημμύρες από τον κρατικό μηχανισμό. Την ίδια ώρα που μπουκώνουν με χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους, οποιοδήποτε έργο προστασίας της ζωής των εργαζομένων και του λαού αποτελεί κόστος. Αυτό το νέο έγκλημα έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών. Την ώρα που έχουν καταστραφεί περιουσίες ολόκληρες κι αποδεικνύεται η πλήρης εγκατάλειψη του λαού από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει πλαφόν 2,5ευρώ στην εξάδα το εμφιαλωμένο νερό στο λαό της Θεσσαλίας μόνο πρόκληση και ντροπή προκαλεί.

Σε απάντηση αυτών, η αλληλεγγύη που εκφράζεται καθημερινά από εργαζόμενους, σωματεία, συνδικάτα, αθλητικούς συλλόγους και μαζικούς φορείς απ' όλη την Ελλάδα είναι συγκινητική και το μόνο πραγματικά ελπιδοφόρο μήνυμα!

Αποδεικνύεται και πάλι,  ότι " Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό".

Σας καλούμε όλους να εκφράσετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και τα αποστέλλουμε άμεσα στους πλημμυροπαθείς. Συγκεκριμένα οι ανάγκες των επόμενων ημερών είναι:

Εμφιαλωμένα νερά, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας έτοιμα προς κατανάλωση, όπως χυμοί, κονσέρβες, κομπόστες, φρυγανιές και παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν.

Αντικουνουπικά καπνού και σε σπρέι ή αλοιφές σώματος.

Φάρμακα: Παυσίπoνα, Αντισταμινικά, Κορτιζονούχες αλοιφές, Αντιφλεγμονώδη, oρούς 1lt για καθαρισμό τραυμάτων, Betadine, Γάζες, Αυτοκόλλητα επιθέματα, Επίδεσμοι, Ορούς 5ml για καθαρισμούς ματιών

Απορρυπαντικά κάθε είδους με έμφαση τις χλωρίνες.

Σαπούνια,σαμπουάν,οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, είδη ατομικής υγιεινής όπως πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας

Γάντια, σκούπες και σφουγγαρίστρες

Κάλτσες

Σημεία συγκέντρωσης των προμηθειών θα γίνεται καθημερινά:

Ø Δευτέρα με Παρασκευή στο Κλαδικό Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, 09:00-17:00 (Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, Ομόνοια,  7ος όροφος)

Ø Δευτέρα με Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, 9:00-20:00 (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Πειραιάς,  στο ισόγειο)

Ø Δευτέρα με Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής  9:00-14:00 (Δανουκαρά 7, Λαύριο) κ σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής μετά από συνεννόηση στα τηλέφωνα  6984928944 και 6983447254.

Παράλληλα,  οργανώνεται αποστολή εθελοντών από τα Συνδικάτα στις πόλεις της Θεσσαλίας που έχουν ανάγκη, σε συνεννόηση με τα συνδικάτα και τις επιτροπές αλληλεγγύης που έχουν συγκροτηθεί την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη.  Οι εθελοντές δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ: 6957758856

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ