Σχετικά με την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

 Στο πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας, παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα Flocafe- LaPasteria, Μπαρμπαδημος και Levito, με προτροπή του αεροδρομίου, κατά 2 ώρες κάθε μέρα, με το προσωπικό που ήδη υπάρχει. 

Ούτως ή άλλως ο αριθμός των εργαζομένων είναι ανεπαρκείς με αποτέλεσμα και πάλι λιγότεροι εργαζόμενοι στη βάρδια να διαχειρίζονται τεράστιο όγκο δουλειάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας. 

Ιδιαίτερα για τα καταστήματα Flocafe- LaPasteria, η εργοδοσία  προχωράει σε αυτό το μέτρο, ανεξάρτητα με το ποιος πήρε αυτή την απόφαση, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και αδιαφορώντας προκλητικά για τις παραιτήσεις που προηγήθηκαν ως αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών: της πολυαπασχόλησης, τη δουλειά ενός εργαζόμενου ως «πολυεργαλείο» που τα κάνει όλα στη βάρδια, ακόμα και της αδυναμίας πραγματοποίησης διαλείμματος σε πολλές περιπτώσεις. 

Επιπρόσθετα σε αυτό έρχεται η δουλειά μετά τις 22.00 και η αδυναμία οι εργαζόμενοι να επιστρέψουμε στα σπίτια μας με τα ΜΜΜ, αφού μετά τις 00.00 μόνο τα λεωφορεία Χ είναι διαθέσιμα και θα χρειαστεί να διαθέσουμε και άλλα χρήματα για να πάρουμε ταξί, ενώ μετά τις 22.45 δεν είναι διαθέσιμο ούτε το εσωτερικό λεωφορείο για την πυροσβεστική όπου υπάρχει δωρεάν παρκινγκ για τους εργαζομενους. Παράλληλα, έτσι όπως είναι διαμορφωμένες οι βάρδιες προκύπτει η 9ωρη βάρδια για έναν αριθμό εργαζομένων σε σταθερή βάση, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο! 

Τη φετινή σεζόν, που είναι ήδη εξαντλητική, κυριολεκτικά «τα έχουμε δει όλα»! Όχι μόνο η εργοδοσία επιδεικτικά αγνοεί τις προσπάθειες του σωματείου μας για να παρθούν κάποια μέτρα ώστε να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, κάθε μέρα «ξεφουρνίζει» και κάτι χειρότερο! Όχι μόνο δε δέχεται τίποτα από τα αιτήματά μας, ούτε οικονομικά αλλά και ούτε ως προς τα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας μας, παραμένει η μοναδική εταιρεία που δεν πληρώνει το κόστος μετακίνησης σε όλο το αεροδρόμιο.  

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, απαιτούμε από τη στιγμή που η εργοδοσία προχωράει σε αυτό το μέτρο και για οσο διαρκεσει να δεσμευτεί ότι θα καλύψει τα έξοδα για τα ταξί των εργαζομένων για τη μετακίνησης μας στα σπίτια μας, το πάρκινγκ για όσους εργαζόμενους χρησιμοποιούν το δικό τους όχημα και να δεσμευτεί ότι δε θα υπάρχει 9ωρη βάρδια δεδομένη στο πρόγραμμα εργασίας των εργαζομένων. 

Επιπλέον, διεκδικούμε συνολικότερα η κάλυψη των εξόδων των εργαζομένων για ταξί να ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ΜΜΜ, τόσο σε βραδινή όσο και σε πρωινή βάρδια. Να καλύπτονται το σύνολο των εξόδων μετακίνησης από και προς τη δουλειά από την εργοδοσία,  να σταματησει η πολυαπασχοληση και να γίνουν προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων. Να οριστούν σερβιτόροι και βοηθοί αυτών, ο ταμίας να μην επιβαρύνεται με το σέρβις.