Τα tips είναι των εργαζομένων!

 

Τα τιπς είναι των εργαζομένων και καμία δουλειά δεν έχουν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων να «βάζουν χέρι» όπως εκείνοι νομίζουν!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική προϊσταμένων της εταιρείας να παρακρατούν χρήματα από τα tips εργαζομένων για αναλώσιμα των καταστημάτων, όπως εκείνοι νομίζουν. Αντίστοιχα, καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν πως μοιράζονται τα tips, αφού στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων τα μοιράζουν μόνοι τους και από ότι φαίνεται κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν όλα τα πόστα που εμπλέκονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Τα τυχόν έξοδα για τη διακόσμηση των καταστημάτων (Burger King) αλλά και η αγορά αναλώσιμων (Starbucks) να επιβαρύνουν την εργοδοσία και σε καμία περίπτωση να μην καλύπτονται από τα tips των εργαζομένων.

Τα tips αποτελούν ένα στοιχειώδες «ευχαριστώ» των πελατών προς τους εργαζόμενους για την ευγένεια και την εξυπηρέτηση τους, που αντιλαμβάνονται τις πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας με τις ελλείψεις προσωπικού, την ασταμάτητη δουλειά, όπως άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις μας έχουν μεταφέρει. Επιπλέον, είναι απαράδεκτο να μην μπορούν οι πελάτες να προσθέσουν tip όταν πληρώνουν με πιστωτική κάρτα, αφού διαπιστωμενα τα χρήματα δεν καταβάλλονται στους εργαζόμενους.

Προτείνουμε :

1.  Να υπάρχει ποσόστωση με βάση τις ειδικότητες ώστε να παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι

 

2.Τα tips να μοιράζονται από επιτροπή εργαζομένων που θα ορίσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι και να παίρνουν όλοι.

 

3.  Να μπορούν οι πελάτες να βάζουν tips στην πιστωτική κάρτα.