ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ, Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ!

 Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν ξεκίνησε με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και με τη μόνιμη δικαιολογία της εργοδοσίας ότι δε βρίσκει εργαζόμενους.

Τα διευθυντικά στελέχη με μπόλικο θράσος «συνιστούν υπομονή» προς τους εργαζόμενους που δικαίως διαμαρτύρονται για τον τεράστιο όγκο δουλειάς,  την εντατικοποίηση, για τις υπερωρίες, τα κομμένα ρεπό, την «απαγόρευση» της καλοκαιρινής άδειας στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων,  το βουνό σκουπίδια που συναντάνε οι runner που αποτελεί εστία μόλυνσης για τους ίδιους και όλους μας, τη σειρά καροτσιών με άπλυτα αφού ένας λαντζέρης «καθαρίζει» για 5 μαγαζιά, την παραγωγή κλπ.

Οι παραιτήσεις των εργαζομένων επειδή δεν αντέχουν άλλο πέφτουν «βροχή» αλλά όλα αυτά δεν αρκούν: η εργοδοσία αποφάσισε να απολύσει το σ. Λάζαρο, που είναι runner στο satellite, κάτι που αποτελεί πρόκληση για όλους και όλες μας. Ο συνάδελφος είχε προσληφθεί με δίμηνη (!) σύμβαση και σήμερα του ανακοινώθηκε ότι δε θα ανανεωθεί  χωρίς να του πουν καν το λόγο, παρόλο που κανονικά υπήρχε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας!

Είναι πλέον φανερότερο του φανερού πως η εργοδοσία απολαμβάνει την τεράστια κερδοφορία από την εξαντλητική μας δουλειά ενώ διασφαλίζει πρόσθετο κέρδος από τις αδήλωτες υπερωρίες και τα ρεπό που κόβει, αφού κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς πληρώνονται αυτά. Σημειώνουμε πως είναι η δεύτερη απόλυση runner στην οποία προχωράει η εργοδοσία, πόστο απαιτητικό, δύσκολο και ανθυγιεινό.

Επέλεξε την απόλυση του συναδέλφου μας, παρότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού επειδή ο συνάδελφός μας στάθηκε στο πλάι της συναδέλφισσας που απέλυσε η εργοδοσία τον Ιούνιο και το σωματείο μας κατάφερε με παρεμβάσεις να επαναπροσληφθεί, όπως επίσης σήκωσε ανάστημα απέναντι σε άδικες και συκοφαντικές κατηγορίες απέναντι του τις οποίες υπέγραφε ο διευθυντής της εταιρείας σε γραπτή επίπληξη που του επιδόθηκε.

Απαιτούμε ο συνάδελφος μας να επαναπροσληφθεί άμεσα, και να μη γίνει καμία άλλη απόλυση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα, 31/07/23