Φτάνει πια με τα κομμένα ρεπό, φτάνει πια με την εξαντλητική δουλειά χωρίς διάλειμμα.


 Αθήνα, 04/06/23

Αρ.Πρτ:..131..

Προς: Διευθυντή Προσωπικού, κ. Θεοδώρου Δημήτρη

Κοινοποίηση : Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων  Παλλήνης

 

Φτάνει πια με τα κομμένα ρεπό, φτάνει πια με την εξαντλητική δουλειά χωρίς διάλειμμα.

Καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες των εργαζομένων στα καταστήματα ότι δεν κάνουν ούτε διάλειμμα, ενώ αυξάνονται οι περιπτώσεις εκείνων των εργαζομένων που η εργοδοσία τους κόβει το ρεπό στο όνομα της έλλειψης προσωπικού.  Παράλληλα, σε άλλες περιπτώσεις δεν τηρείται καν η 11ωρη απόσταση μεταξύ των βαρδιών. Σχεδόν σε όλα τα καταστήματα επικρατεί η υποστελέχωση αλλά στα Burger King, στα Starbucks και αλλού η κατάσταση αυτή είναι καθημερινή.

Η θρασύτητα και οι προσβολές μάλιστα κάποιων υπεύθυνων καταστημάτων φτάνει σε σημείο να προκαλεί τεράστια πίεση, άγχος και φόβο σε πολλούς εργαζόμενους.  Να μπει ΤΩΡΑ τέρμα σε αυτή την κατάσταση.

Καλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να έρχονται σε επαφή με το σωματείο και χωρίς φόβο να καταγγέλλουν όλα όσα συμβαίνουν, να μη δεχόμαστε άλλο να δουλεύουμε με αυτούς τους όρους.

Απαιτούμε:

Ø Να τηρείται απαρέγκλιτα το 5θημερο- 8ωρο με 2 συνεχόμενα ρεπό.

Ø Να γίνουν  οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και σε όλα τα πόστα. Τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά ειδικότητα σε όλα τα πόστα.

Ø Να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες με βάση τον προγραμματισμό των εργαζομένων.

Ø Μέχρι να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό  τα πόστα, τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων να προσαρμοστούν με βάση το προσωπικό που υπάρχει και με κριτήριο την τήρηση όλων των παραπάνω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Athens, 04/06/23

Protocol No:..131..

Το: Personnel Manager, Mr. Theodorou Dimitrios

Cc: Pallini Labour Relations Inspectorate  

 

ENOUGH IS ENOUGH!
NO MORE EXHAUSTING WORK WITH NO BREAK TIME! 

 

Each day, there are more and more complaints from store workers stating they don't even take a break during the whole shift. At the same time, there are increasing cases of workers not given day off by the employer in the name of lack of staff. In other cases, the 11-hour distance between shifts is not even abided by. Almost all of company's shops are understaffed, although at Burger King, Starbucks and elsewhere, above-stated situation is a daily occurrence.

Fear, stress, and enormous pressure are caused to many workers by the insolence and the insults done by specific shop managers. Put an end to this situation NOW.

We call on all our colleagues to contact the union, and without fear to denounce whatever is happening, to no longer accept working under these conditions.

 

We demand that:

Ø The 5 days per week/8-hour work with 2 consecutive days off be strictly followed. 

Ø Recruit the necessary staff of all specialties and in all posts. At least one employee per specialty in each post.

Ø Summer holidays should be granted based on the planning of the employees.  

Ø By the time the posts are staffed with the necessary personnel, the opening hours of the shops should be adjusted based on the staff availability and while fulfilling the criteria of all the above.