ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ…. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ.

 Αθήνα, 31/05/23

Άλλος ένας εργάτης δε γύρισε στο σπίτι του και άλλοι δύο πήγαν στο νοσοκομείο όταν επισκεύαζαν καράβι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.  Παρά τις συνεχείς καταγγελίες, κινητοποιήσεις και απεργίες του Συνδικάτου Μετάλλου που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες για έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, έλλειψη ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και τη μετατροπή του σε ανεξάρτητη αρχή.  Τα πολλά και συχνά «ατυχήματα» που προηγήθηκαν, οι συνεχείς παρεμβάσεις των Συνδικάτου στη Ν/Ε ζώνη στο Πέραμα επιβεβαιώνουν ότι όλοι γνώριζαν, γι αυτό και το νέο έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο.

Το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα έχει υπεύθυνους τους εργοδότες, τις κυβερνήσεις  ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τους νόμων τους. Καμία κυβέρνηση δεν έκανε υποχρεωτική τη συλλογική σύμβαση που έχει υπογράψει το Συνδικάτο Μετάλλου και έχει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους που φέρνει κέρδη στους εργοδότες και νεκρούς και σακατεμένους τους εργάτες. Που υπολογίζουν σαν κόστος την ανθρώπινη ζωή και την προστασία της. Αυτά εκθειάζει ο Μητσοτάκης στους επενδυτές με τις προεκλογικές του φιέστες.

Για τους ίδιους λόγους και στους χώρους μας κυριαρχεί η εντατικοποίηση, η απουσία συλλογικής σύμβασης, η έλλειψη μέτρων προστασίας, η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας όπως η εβδομαδιαία ξεκούραση, το διάλειμμα κατά τη διάρκεια της βάρδιας και πολλά άλλα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του και καλή ανάρρωση στους τραυματισμένους εργάτες. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για να γυρίζουν ζωντανοί στις οικογένειές τους και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. 

Kαλούμε σε συμμετοχή των συναδέλφων μας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και στην απογευματινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 19.00 στην Πλατεία Κοραή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ