ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ- ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

 


1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! 10.00 πλ. Κάνιγγος- 11.00 Σύνταγμα

 

Ή ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ  ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η’ ΟΙ  ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενώ προμηνύεται μια ακόμη χρονιά ρεκόρ στα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στη Τουριστική βιομηχανία και όλοι ήδη Κυβέρνηση και εργοδότες πανηγυρίζουν για τα πάνω από 20 δις  ευρώ που αναμένονται για το 2023!

Ενώ  ακόμα δεν έχει ξεκινήσει επίσημα η τουριστική σεζόν και ήδη υπάρχει αύξηση στη διακίνηση επιβατών πάνω από 5%.

Την ίδια περίοδο,  εμείς οι εργαζόμενοι που βγάζουμε όλη αυτή τη δουλειά, εμείς που πάνω στα δικό μας ιδρώτα δημιουργούνται τεράστια κέρδη, ήδη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εντατικοποίηση της δουλειάς που δεν οφείλεται στην «κακιά» ώρα και στο κακόν προγραμματισμό της εργοδοσίας.

§  Τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα πόστα «βγάζουν μάτι» ή καλύτερα μας «βγάζουν το λάδι». Η εργοδοσία μονομερώς και χωρίς τη συγκατάθεση των εργαζομένων κόβει ρεπό και άδειες, δηλαδή χρόνου ξεκούρασης, χρόνου με τις οικογένειες μας.

§  Η κούραση όλων των συναδέλφων βαράει «κόκκινο». Οι ακανόνιστες βάρδιες, τα σπαστά ρεπό, η  εντατικοποίηση αλλά και η απασχόληση σε διάφορα πόστα και διαφορετικές ειδικότητες επιβαρύνει τις δικές μας ζωές. . .

Την ίδια στιγμή η εργοδοσία προετοιμάζεται για το άνοιγμα των καταστημάτων στο Satellite χωρίς προσλήψεις για τις νέες ανάγκες αλλά με μετακινήσεις εργαζομένων από αλλά πόστα. Μάλιστα,  η εργοδοσία ενημέρωσε τους συναδέλφους που θα μετακινηθούν στα καταστήματα αυτά, ότι αυτή τη βδομάδα θα πάρουν παραπάνω ρεπό επειδή την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν ένα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο των Κυβερνήσεων, τον επαίσχυντο νόμο Χατζηδάκη αλλά και τους προηγούμενους για να εφαρμόσουν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δηλαδή να δουλεύουμε παραπάνω χωρίς να αμειβόμαστε, και ταυτόχρονα εξαντλητική δουλειά, χωρίς ρεπό για να μπουχτίζουν αυτοί στα κέρδη.

Είναι βαθιά γελασμένοι ! Δεν θα γίνουμε εμείς σκλάβοι στο πολυδιαφημιζόμενο αεροδρόμιο της Αθήνας

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εμείς που οι μισθοί μας δε φτάνουν ούτε για το πρώτο 15θημερο του μήνα,

Εμείς που διεκδικούμε σύναψη Συλλογικής Σύμβασης με κατοχύρωση στοιχειωδών δικαιωμάτων, κάλυψη των εξόδων μετακίνησης  από/προς το αεροδρόμιο και αυξήσεις στους μισθούς  πάνω από τον πληθωρισμό που τρώει τα εισοδήματα μας.

Τους λέμε ξεκάθαρα… Η δική τους ανάπτυξη κερδών, δεν θα γίνει δικός μας «Γολγοθάς».

 

Όλοι μαζί, μια γροθιά, συσπειρωμένοι στο δικό μας Σωματείο μάθαμε καλά την δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν αποφασίζουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Το δρόμο έδειξαν όλες οι κινητοποιήσεις και απεργίες για το εργοδοτικό έγκλημα  στα Τέμπη, τον δείχνουν οι μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία κόντρα σε νόμους και διατάγματα, τον δείχνουν οι κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια της Γερμανίας :

Διεκδικούμε:

§  Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σε όλα τα πόστα, τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά  ειδικότητα.

§  Μέχρι να γίνουν αυτές και να καλυφθούν τα κενά, να προσαρμοστεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με βάση το υπάρχον προσωπικό και βασικό κριτήριο την ανάπαυση και υγεία των εργαζομένων, δυο συνεχόμενα ρεπό την 8ωρη απασχόληση.

§  Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και τήρηση του 5θημερου- 8ωρου-40ωρου.

§    Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους μας για την προστασία της υγείας μας.

Συμμετέχουμε στην απεργία της 1ης Μάη, τιμώντας τους αγώνες και τους νεκρούς της τάξης, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΌΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη στις 11.00 στο Σύνταγμα όπου θα συμμετέχουν συνδικαλιστές που οργανώνουν τις πολύμηνες συγκλονιστικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία και θα τους υποδεχτούμε το Σάββατο στο αεροδρόμιο.