Να διερευνηθούν όλα τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες. Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 18:00 έξω απο τα γραφεία της Hellenic Train

 Αθήνα,  2/3/23

Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, μαζί με πολλά ακόμα συνδικάτα και σωματεία στις 18:00 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train(Συγγρού 41 & Πετμεζά 13).

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο και το μετρό, τα δίκαια αιτήματά τους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων θυμάτων  του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη καθώς  και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το πολύνεκρο δυστύχημα δεν είναι ένα ατύχημα που έφερε η κακιά η ώρα, ούτε ήταν «ανθρώπινο» λάθος. Οι εργαζόμενοι στα τρένα προειδοποιούσαν χρόνια τις διοικήσεις πως όσο συνεχίζονται οι ελλείψεις σε προσωπικό κι εκπαίδευση, όσο δεν παίρνουν μέτρα εκσυγχρονισμού του δικτύου και των συρμών θα συνεχίσουν να υπάρχουν σοβαρά ατυχήματα και θα έχουμε πολύνεκρο δυστύχημα.

Βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με τη λογική του κόστους οφέλους και τις συνέπειές της που καλείται να πληρώσει πάλι ο λαός. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ο εχθρικός χαρακτήρας αυτού του κράτους που βάζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων πάνω από  την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών, θυσιάζοντας τη λαϊκή ανάγκη για σύγχρονη δημόσια ασφαλή μετακίνηση, φτάνοντας να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές.

Σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του δυστυχήματος αναβάλλεται η σημερινή σύσκεψη του σωματείου μας. Θα προγραμματιστεί άμεσα και θα γίνει ενημέρωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ