ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ.

 Σύγχρονες-ασφαλείς- φθηνές μαζικές μεταφορές για το λαό, κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 8 Μάρτη απεργούμε! Η προγραμματισμένη στάση εργασίας του κλάδου μας για υπογραφή ΣΣΕ στο  επισιτισμό, καταβολή των επιδομάτων προϋπηρεσίας κ πληρωμή των επιδομάτων χωρίς συμψηφισμό ενώνεται με την οργή και τη φωνή όλων των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, σε κάθε χώρο δουλειάς, τους μαθητές, τους φοιτητές στην 24ωρη απεργία για ζωή, δουλειά, μετακίνηση με ασφάλεια και αξιοπρέπεια!

Η ανείπωτη θλίψη των τελευταίων ημερών, μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, σπάει τη σιωπή  μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών για να μη συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων, των εταιρειών στο σιδηρόδρομο, της πολιτικής αυτής που μετράει τη ζωή μας σαν κόστος.

Άλλωστε, στο ίδιο ζύγι του κόστους μπαίνουν όλα όσα αφορούν τη ζωή μας, από τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς μας και τα δικαιώματα μας, στις μετακινήσεις μας, στην πολιτική προστασία από καταστροφές. Κράτος και εργοδοσία εχθρικοί απέναντι στα δικαιώματα μας, δρουν σαν ένα για τη μέγιστη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! Το σύνθημα αυτό αύριο οφείλουμε να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά…

Απεργούμε και διαδηλώνουμε την Τετάρτη 8 Μάρτη για να μη μείνει ατιμώρητο το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Διεκδικούμε ποιοτική, ασφαλή και συχνή συγκοινωνία! Μέτρα ασφαλείας και προστασίας στους χώρους δουλειάς! Συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας και συγκροτημένα δικαιώματα.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο και τις αστικές συγκοινωνίες για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, επισκευή και συντήρηση του τροχαίου υλικού, εκπαίδευση κατάλληλη και επαρκής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ