ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Αθήνα, 05/02/23

Αυτές τις μέρες αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε όλη την Αττική. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων. Να μην επαναληφθούν οι άθλιες εικόνες ντροπής του προηγούμενου χειμώνα όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν  στο αεροδρόμιο και επιβάτες,  χιλιάδες ακόμα στην Αττική οδό.

Ακόμα και αυτή την ώρα η κυβέρνηση περιορίζεται σε συστάσεις και μέτρα της λογικής της «ατομικής ευθύνης» με μηνύματα περιορισμού των μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες, όσο πριν από λίγες μέρες η έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε ξανά τους δρόμους και εγκλωβίστηκαν λεωφορεία στους δρόμους ποτάμια! Την ίδια στιγμή, στο αεροδρόμιο «ακούγεται» ότι έχουν παρθεί μέτρα που περιλαμβάνουν..... ράντζα, αλλαξιές ρούχων και κουβέρτες, ενώ κάποια καταστήματα της εταιρείας θα παραμείνουν ανοιχτά, τροποποιώντας ξανά το ωράριο των εργαζομένων τελευταία στιγμή.

Αυτή είναι η προετοιμασία του «πανέτοιμου» κρατικού μηχανισμού; Να ζήσουμε ακόμη μία φορά τα απαράδεκτα περιστατικά που έγιναν την προηγούμενη χρονιά; Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι αυτό το κράτος είναι εχθρικό σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανάγκες των εργαζομένων, αφού οποιοδήποτε μέτρο προστασίας της ζωής μας από τα καιρικά φαινόμενα αποτελεί κόστος και μη «επιλεξιμο» έργο αφού δεν είναι ανταποδοτικό. Αντίθετα, ο κρατικός μηχανισμός είναι επιλεκτικά πανέτοιμος αφού πρωτοστατεί στις συλλήψεις πρωτοπόρων εργαζομένων, όπως πρόσφατα σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα, και στην καταστολή των κινητοποιήσεων.

Όποιος εργαζόμενος και εργαζόμενη αντιμετωπίζει πρόβλημα στην περιοχή κατοικίας με χιονόπτωση, παραμείνει εγκλωβισμένος/ η να επικοινωνήσει άμεσα με το σωματείο στα τηλ 6979673364, 6983672759. Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο από συνάδελφο που δεν μπόρεσε να προσέλθει στην εργασία του λόγω αποκλεισμού. Να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς σε περίπτωση που δε λειτουργήσουν τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί με γονικές άδειες. Σε περίπτωση που εγκλωβιστούν επιβάτες ή εργαζόμενοι μέσα στο αεροδρόμιο, με ευθύνη των αεροπορικών εταιρειών και του αεροδρομίου να διασφαλιστεί η διαμονή και η σίτισή τους.  

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε στην περιοχή κατοικίας είτε με την εργοδοσία να επικοινωνήσει με το σωματείο στα παραπάνω τηλέφωνα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ