Όλοι και Όλες στα δικαστήρια Ευελπίδων Δευτέρα 19 Δεκέμβρη ενάντια στη δίωξη συνδικαλιστή για οργάνωση κινητοποίησης ενάντια σε πλειστηριασμό. Στάση εργασίας 9.00 με 13.00

 

Καταγγέλλουμε τη δίωξη του Βάλσαμου Συρίγου, πρώην πρόεδρου επί χρόνια του ΕΚ Λαυρίου, νυν Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Λαυρίου και της γραμματείας του ΠΑΜΕ, τον οποίο δικάζουν για τη συνδικαλιστική του δράση του 2019 κατά πλειστηριασμού. Η δίωξη αυτή αποτελεί συνέχεια της δίωξης και άλλων συνδικαλιστών για την πρωτοπόρα δράση τους.

  Οι νόμοι τόσο αυτής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν τη δυνατότητα στα διάφορα αρπακτικά να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου και μάλιστα με ηλεκτρονικό τρόπο και η οποία αντίδραση εναντίον των πλειστηριασμών να διώκεται ποινικά, με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τους 40 χιλιάδες πλειστηριασμούς αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος του έτους οι κατοικίες, αλλά επίσης όλο και περισσότερα δάνεια θα “κοκκινίζουν” το 2023 με το νέο προϋπολογισμό που έφερε η κυβέρνηση, και όλα αυτά εν μέσω αυτής της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που υπάρχει.

 Ο μόνος που μπορεί να σώσει το σπίτι του από τα διάφορα αρπαχτικά είναι ο ίδιος ο λαός, μέσα από τα σωματεία του και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάτι που επιβεβαιώνει η πρόσφατη πείρα, όπου με τις κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων έχουν αποτραπεί μια σειρά πλειστηριασμοί και έχει γίνει εφικτή η ρύθμιση του χρέους. Αυτός είναιο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης! Αυτό λοιπόν το ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση της ΝΔ, και γι’ αυτό με τις διώξεις, με τη δίκη κατά του Συρίγου θέλει να εκφοβήσει τον λαό, ώστε να μην πολεμάει, να μην αντιδρά, όταν παίρνουν σε πλειστηριασμό τις πρώτες κατοικίες του λαού για να πλουτίζουν οι τράπεζες κοράκια.

  Σε αυτό, εμείς αντιδράμε! Δεν εκφοβιζόμαστε! Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει το ΕΚ Λαυρίου τη Δευτέρα, 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι, και δείχνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον Βάλσαμο Συρίγο, στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Αθηνών (πρώην σχολή Ευελπίδων).