Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Αθήνα 27/11/2022

 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία σέρνεται στα δικαστήρια με τον κατάπτυστο νόμο Χρυσοχοϊδη για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατηγορείται ότι αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κλήτευση της. Θυμίζουμε ότι η κινητοποίηση που είχε γίνει στο Υπουργείο Υγείας στις 24/9/20, έγινε με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού  κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας δεν είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία. Αποτελεί μια από τις πολλές διώξεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζόμενων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους με στόχο να μην επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου». Η κυβέρνηση επιδιώκει να στείλει μήνυμα τρομοκράτησης και αναλγησίας απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό ως προς την αντιλαϊκή πολιτική που είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει για χάρη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αξιοποιώντας νόμους-τέρατα και κατασταλτικούς μηχανισμούς. Στέλνει το μήνυμα ότι «όποιο κεφάλι σηκώνεται, θα κόβεται!»

Αν νομίζουν όμως ότι με διώξεις και τρομοκρατία θα ξεμπλέξουν τόσο εύκολα από το εργατικό λαϊκό κίνημα, είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ώστε όλοι αυτοί οι αυταρχικοί, αντιδραστικοί νόμοι να μείνουν στα χαρτιά!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την ζωή που μας αξίζει!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ