ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ !

 

Αθήνα, 16/11/22

                Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

                Αυτή την Πέμπτη γιορτάζουμε την 49η επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, τον ξεσηκωμό του λαού ενάντια στη δικτατορία. Μια δικτατορία που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Τα ίδια συμφέροντα που εξυπηρετούν και σήμερα όλες οι  αστικές κυβερνήσεις.

                Όπως τότε, που οι “σύμμαχοί μας” ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ (τότε ΕΟΚ) δε μας προστάτευσαν από την επιβολή της χούντας αλλά και την εισβολή στην Κύπρο που τα δέχτηκαν ευπρόσδεκτα, έτσι και τώρα σε μια πιθανή γενίκευση του ιμπεριαλιστικού πολέμου δεν πρόκειται να μας προστατεύσουν με την πολιτική τους των “ίσων αποστάσεων”, αφού όμως πρώτα μαζί με τα αστικά κόμματα έχουν εμπλέξει ήδη αρκετά βαθιά τη χώρα μας στον πόλεμο, με αποτέλεσμα την στοχοποίησή της.

                Επειδή λοιπόν όπως αποδείχθηκε και τότε, η μόνη δύναμή μας είμαστε εμείς, και σε συνέχεια της γιγαντιαίας απεργίας της 9ης Νοεμβρίου, για άμεσα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια και αυξήσεις στους μισθούς, καλούμε όλους τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες στη συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στα προπύλαια στις 16:30 για την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία με στόχο να δυναμώσει ο αγώνας για άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ!

 Τιμάμε τους νεκρούς του πολυτεχνείου, δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, αναδεικνύουμε τη δύναμή μας με τη συλλογική διεκδίκηση!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ