9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10:30

 

9 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ με ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ- ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ και ΚΑΛΥΨΗ των ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για ΤΡΟΦΙΜΑ και ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΑ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΦΟΡΩΝ
9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία στην πλ. Κάνιγγος 9.45, στη μεγάλη συγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 10.30, στην πλ. Ελευθερίας στο ΚΟΡΩΠΙ στις 11.00.

Δε γίνεται να δείξουμε άλλο ανοχή! Πληρώσαμε την κρίση τους με τεράστιες μειώσεις μισθών και απώλεια δικαιωμάτων, πληρώσαμε την πανδημία με αναστολές συμβάσεων ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης προσαρμοσμένα στα μέτρα των εργοδοτών το μόνο που διασφάλισαν είναι να κολλήσουμε σχεδόν όλοι covid. Και τώρα ξανά καλούμαστε να ζήσουμε με τους μισθούς του 2007, όσο ο πληθωρισμός φτάνει στο 12% και δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα, το ενοίκιο, να γεμίσουμε «το καλάθι του νοικοκυριού» και να κυνηγάμε τις προσφορές.  
Καλούμαστε να πληρώσουμε την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τουρισμό τρίβουν τα χέρια τους με τα κέρδη τους να ξεπερνούν  τα 20 δις ευρώ, οι ενεργειακοί όμιλοι να θησαυρίζουν ακόμα περισσότερο με τα κέρδη τους να φτάνουν μέχρι και 500% πάνω, ενώ οι οποίες επιδοτήσεις που δήθεν παρέχει η κυβέρνηση πάλι σε αυτούς καταλήγουν για να τα πληρώσουμε ξανά εμείς μέσω του προϋπολογισμού ως φορολογούμενοι. Το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι μια κοροϊδία αφού οι τιμές στα είδη αυτά έχουν αυξηθεί μέχρι και 40% από πέρυσι, με την κερδοφορία των σούπερ μάρκετ να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο!
Η εταιρεία Σελέκτ Σέρβις μάλιστα, όχι μόνο έσκασε στα κέρδη, άνοιξε νέο κατάστημα μετά τις πρόσφατες ανακαινίσεις με νέα καταστήματα πριν τη σεζόν αλλά και όσες είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Από όλα αυτά οι εργαζόμενοι μόνο κούραση, ανασφάλεια, τσακισμένα κορμιά από τις επαγγελματικές ασθένειες και τσακισμένα δικαιώματα έχουμε δει.  
Δεν είναι τυχαίο ότι το προηγούμενο διάστημα, συναδέλφισσα μας στη λάντζα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της βάρδιας, δεν είναι τυχαίο που αυξάνονται οι επαγγελματικές ασθένειες και τα μικρότερα ατυχήματα σε αυτά τα πόστα λόγω της εντατικοποίησης και της μεγάλης πίεσης για να βγει η δουλειά.  
Την ίδια στιγμή δεν έχει ικανοποιήσει ούτε μισό αίτημά των εργαζομένων σχετικά με τις αναγκαίες αυξήσεις των μισθών μας, την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, την ανάγκη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης ως δίχτυ προστασίας των δικαιωμάτων μας. Απεναντίας, διευθέτηση δουλεμένα ρεπό με μέρες άδεια κ ρεπό, δεν πληρώνει υπερωρίες, και επαινεί προκλητικές συμπεριφορές των προϊσταμένων αφού δεν κάνει τίποτα για να τις εμποδίσει. Ενώ ακόμα και τώρα, με τις ανακαινίσεις και τις άδειες που η εργοδοσία δίνει «σωρηδόν» χωρίς συνεννόηση με τους εργαζόμενους, αφού περάσαμε ένα εξαντλητικό καλοκαίρι χωρίς ξεκούραση, παραμένουν κενά στα πόστα (ένας ράνερ που κάνει και τα τραπεζοκαθίσματα το απόγευμα) και οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ένα ρεπό (στα Burger King).  
Μάλιστα, μόλις χθες προχώρησε σε μία απόλυση συναδέλφισσάς μας που δουλεύει πάνω από 5 χρόνια στην εταιρεία επειδή τώρα θυμήθηκε ότι δήθεν δεν είναι καλή στη δουλειά της. Αποτελεί πρόκληση όσο συνεχίζουν να επικαλούνται ότι «δεν έρχεται κόσμος για δουλειά». Η εργοδοσία σκοπεύει, δηλαδή, να συνεχίσει να μας «βγάζει το λάδι», να μας δίνει άδεια όποτε επιλέγει να κλείσει τα μαγαζιά της για

2 / 2
ανακαίνιση, να μας φτιάχνει ένα πρόγραμμα «τουρλουμπούκι» με σπαστά ρεπό και ακανόνιστα ωράρια ενώ αν τυχόν αντιδράσουμε τότε ξαφνικά «δεν είμαστε καλοί στη δουλειά μας».  
Εδώ και τώρα η εργοδοσία να πάρει όλα τα μέτρα για να καλυφθούν τα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν  στα πόστα, να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος από κάθε ειδικότητα σε κάθε πόστο. Φτάνει με την πολυαπασχόληση, βγάλαμε ολόκληρο το καλοκαίρι με την αύξηση της επιβατικής κίνησης, χωρίς ξεκούραση, χωρίς άδεια και πολλές φορές χωρίς ρεπό, κακοπληρωμένοι κ μόνιμα στο “τρέξιμο”.  
Εδώ και τώρα να υπογραφεί επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
  • · με αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού,  
  • · με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης από την εργοδοσία,  
  • · με όλα τα επιδόματα που προβλέπονται από την κλαδική σύμβαση και «ξεπάγωμα» του επιδόματος προϋπηρεσίας που δεν προσμετρείται από το 2012 και μετά
  • · με κυλιόμενο πρόγραμμα, με δύο συνεχόμενα ρεπό και 12ωρη ανάπαυση μεταξύ των βαρδιών
  • · με καθορισμένες ειδικότητες και καθήκοντα ώστε να σταματήσει η πολυαπασχόληση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε με την ενότητά μας, με τη συσπείρωση στο σωματείο μας, με τους αγώνες μας που έχουν κριτήριο την κάλυψη των αναγκών μας. Δεν προσαρμοζόμαστε στην «κανονικότητα» που μας θέλουν να ζούμε σε σκοτεινά και κρύα σπίτια με τα ψυγεία άδεια, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα για να θησαυρίζουν οι λίγοι.
Παίρνουμε δύναμη από το «απεργιακό μπαράζ» σε όλες τις χώρες του κόσμου, από τους αγώνες στη χώρα μας που είναι σε εξέλιξη, δε δείχνουμε άλλη αναμονή, μπαίνουμε μπροστά για να ζήσουμε όπως μας αξίζει! Το «δεν πάει άλλο» που ακούγεται από όλους και όλες να εκφραστεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία 9 Νοέμβρη, να «βουλιάξει» η Αττική από απεργούς!