Ανακοίνωση ΕΚΛ- ΑΑ για νομοσχέδιο δευτεροβάθμιας περίθαλψης/ 1 Δεκέμβρη 13.00 συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, στάση εργασίας 12.00 με 15.00

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12-3μμ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1μμ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

Η κυβέρνηση παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις μεγαλύτερες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών καταθέτει ένα ακόμα νομοσχέδιο έκτρωμα που υπογράφει την οριστική καταδίκη του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας του λαού δείχνοντας ότι  είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας.

Μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο.

Με το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στο λαιμό  του λαού καθώς κάθε ασθενής θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το εκβιαστικό δίλημμα είτε να πληρώσει για τις υπηρεσίες υγείας ή θα καταδικάζεται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του.

Η Κυβέρνηση δίνει την "ελευθερία" και την "επιλογή" του αμερικάνικου μοντέλου να "επιλέξεις" να πεθάνεις από αρρώστια ή να πεθάνεις από το κόστος της περίθαλψης μιλώντας προκλητικά για "τσιγκουνιά" του λαού που του έχουν τσακίσει τους μισθούς και χρυσοπληρώνει την ακρίβεια και την εκτίναξη του κόστους ζωής

Ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον "θέλουν" να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία. Ενώ προχωρούν στην πράξη σε μειώσεις μισθών στους υγειονομικούς που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη ενάντια στην πανδημία. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν προβλέπεται καν χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Το νομοσχέδιο είναι επαίσχυντο και πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα. Ανοίγει τον δρόμο για την οριστική διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των παροχών υγείας του λαού. Βάζει τις βάσεις για να αποδεχθεί οι κοινωνία μας τις ιδιωτικές δομές μιας και αυτές δεν θα διαφέρουν από τις δημόσιες όπως θα λειτουργούν πλέον αυτές από εδώ και πέρα. Χτυπούν άλλη μια ανάγκη του λαού κάνοντάς την πανάκριβο εμπόρευμα όπως άλλωστε τόσες άλλες στο σάπιο σύστημα που ζούμε.

Ο εργαζόμενος λαός να μην αποδεχθεί άλλο τους νόμους της αγοράς και στο πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του όπως είναι αυτό της υγείας του. Να μπει στην μάχη μαζί με τα ταξικά συνδικάτα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους, στο πλάι των υγειονομικών που από ήρωες μέσα στην πανδημία τώρα δέχονται τον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της.

Όσο για της αθλιότητες της κυβερνητικής πλευράς που έκανε λόγο για τσιγκουνιά και ότι κρατάμε τα λεφτά για να πάμε διακοπές  το μόνο που μπορούμε να τους απαντήσουμε είναι ότι τα λεφτά μας τα κλέψανε αυτοί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μέσα από την άγρια φορολογία, το τσάκισμα των μισθών  μας καθώς και μια σειρά νομοθετήματα που έκαναν πανάκριβο εμπόρευμα μια σειρά από  λαϊκές ανάγκες.     

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε.

Αγώνας για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου -ΑΝ. Αττικής στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών τις επόμενες μέρες και κηρύττει τρίωρη στάση εργασίας  την Πέμπτη 1/12,  από τις 12μμ μέχρι τις 3μμ, μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στη 1:00 μ.μ. στη Βουλή.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ