Συσκέψεις- συζητήσεις Κυριακή 12.00 και 15.00 στο αεροδρόμιο


 

Το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί σε συσκέψεις- συζητήσεις στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 12:00 και στις 15:00 το μεσημέρι, στο χώρο του αεροδρομίου στο Everest (προαστιακού/μετρού), για την οργάνωση της δράσης μας μπροστά στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να μη δείξουν άλλη ανοχή, άλλη αναμονή μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που έχουμε τόσο στους χώρους δουλειάς μας όσο και στην καθημερινότητά μας με τη συνεχή αύξηση του πληθωρισμού. 

Να οργανώσουμε από κοινού την πάλη μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας που θα κατοχυρώνονται μέσα από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, μέτρα προστασίας της υγείας μας, μέτρα ανακούφισης απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια!

Κανένας μόνος του, δε συμβιβαζόμαστε με την αθλιότητα που λέει ότι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα όσο το καλοκαίρι ήταν «καυτό» ενώ η επιβατική κίνηση ακόμα είναι σε υψηλά επίπεδα, με ακόμη υψηλότερα κέρδη σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ για τα έσοδα των τουριστικών ομίλων, το 2019. Τα τεράστια κέρδη της εργοδοσίας, τα νέα μαγαζιά και οι ανακαινίσεις μόνο ανασφάλεια, τσακισμένα δικαιώματα, εξαήμερη απλήρωτη εργασία, επαγγελματικές ασθένειες και εξάντληση έχουν φέρει για μας. Ο μισθός μας δε φτάνει για το πρώτο 10ημερο του μήνα με τις  αυξήσεις στο ρέυμα, στη βενζίνη στο πετρέλαιο, στο καλάθι του σπιτιού πλέον δεν μπαίνουν ούτε τα βασικά. Δεν συμβιβαζόμαστε με Vouchers, pass και κουπόνια για φαγητό.

Δεν αναμένουμε σωτήρες, δεν εμπιστευόμαστε τις κυβερνήσεις που το μόνο κριτήριο για τους νόμους τους είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των δικαιωμάτων μας, της προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας, αφού για όλους αυτούς είμαστε κόστος.

Καμια αναμονή καμία ανοχή όλοι στον αγώνα για:

      Υπογραφή επιχειρησιακης ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας

      Καμία Απόλυση. Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.

      Ένας εργαζόμενος τουλάχιστον ανά ειδικότητα στο κάθε πόστο, να σταματήσει η πολυαπασχόληση και η δουλειά σε ένα και δύο πόστα (π.χ λάντζα, τραπεζάκια, runner κλπ).

      Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των εργαζομένων.

      Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα,  των μαγείρων, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.

      Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη  και όλων των αντεργατικών νόμων

      Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

      Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

      Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

      Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.

      Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

      Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

      Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

      Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50.

      Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ  και συνταξιούχους.

      Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

      Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

      Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

      Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

      Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.