Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στάση εργασίας 13.00- 17.00 για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις, κόντρα στην εντατικοποίηση και την πολυαπασχόληση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για μία ακόμη φορά η εργοδοσία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σωματείου μας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με βάση το σχέδιο συλλογικής σύμβασης που έχουμε καταθέσει και τόσο καιρό συζητάμε. Αυτή τη φορά το πρόσχημα ήταν επαγγελματικό ταξίδι, χωρίς όμως να ορίζεται νέα ημερομηνία από πλευράς της εργοδοσίας.

Επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία θέλει να περάσει άλλη μία σεζόν χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς την κατοχύρωση σημαντικών δικαιωμάτων, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία, όσο για εμάς και τις οικογένειές μας δε «βγαίνει» ο μήνας αφού το ρεύμα, τα καύσιμα, το νοίκι, το σούπερ μάρκετ έχουν φτάσει στο «Θεό» και ο μισθός μας δε φτάνει ούτε για 15 μέρες.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους να σκεφτούν: η επιλογή του να μη συμμετέχουν στο σωματείο, να μη συμμετέχουν στον αγώνα, στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες τι θετικό αποτέλεσμα έχει φέρει; Το αντίθετο! Χάνουμε δικαιώματα, δουλεύουμε με χειρότερους όρους. Γι’ αυτό αποτελεί μονόδρομο η από κοινού δράση με το σωματείο, η οργάνωση σε αυτό, να οργανώσουμε αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για τήρηση του 8ωρου και 5θήμερου, για προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας, ως δίχτυ ασφαλείας για τα δικαιώματά μας. ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

Την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας 13.00 με 17.00 σε ξενοδοχεία και εστίαση και θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων στις 14.00 στο ξενοδοχείο Novotel, για να αποφασιστούν τα κοινά βήματα των εργαζομένων σε ξενοδοχεία και εστίαση προκειμένου να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, 5θήμερο- 8ωρο, να αντιμετωπιστεί η εντατικοποίηση και η πολυαπασχόληση. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων!