ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12.00-15.00.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Παρασκευή 19 Αυγούστου 13.00 στις αφίξεις (έξοδος 1) . Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων το σωματείο μας έχει προκηρύξει στάση εργασίας 12.00 με 15.00.

Τα θέματα της συνέλευσης είναι:

Τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους μας και πως θα τα αντιπαλέψουμε.

Οι εξελίξεις γύρω από την κλαδική σύμβαση που έγινε υποχρεωτική στις 29 Ιουνίου.

Εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση  για την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.  

Το πλαίσιο αιτημάτων του σωματείου.


Τα αιτήματά μας, όπως επιδόθηκαν στο εξώδικο προκήρυξης της στάσης εργασίας είναι:

Υπογραφή ΣΣΕ με βάση το σχέδιο που είμαστε σε διαπραγμάτευση με την επιχείρηση, με αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα.

Απαρέγκλιτα να τηρείται το 5θήμερο και το 8ωρο μέσα στη βδομάδα. Τα δουλεμένα ρεπό και οι υπερωρίες που έχουν γίνει, να πληρωθούν με προσαύξηση σαν υπερωριακή απασχόληση σε όλους. Όχι στις καθημερινές αλλαγές των ωραρίων στο πρόγραμμα, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο οικογενειακού και προσωπικού προγραμματισμού των εργαζομένων.

Κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα πόστα άμεσα. Να σταματήσει εδώ και τώρα η πολυαπασχόληση- τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά ειδικότητα, να σταματήσει η εντατικοποίηση, να γίνονται διαλείμματα επαρκώς. 

Τα έξοδα μετακίνησης να μην επιβαρύνουν τους εργαζόμενους.

Να δοθούν καλοκαιρινές άδειες στους εργαζόμενους.

Επαναλαμβανόμενα τεστ για τον covid-19 με ευθύνη της εταιρείας. Σε περίπτωση κρουσμάτων, τα απαραίτητα τεστ να μην επιβαρύνουν τους εργαζόμενους.