Για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε- Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

 

Αν όχι τώρα, πότε…;

Σεζόν 2022: κομμένα ρεπό, υπερωρίες, φοβερή εντατικοποίηση, πολυαπασχόληση άνευ προηγουμένου, το διάλειμμα έχει γίνει πολυτέλεια, αυξημένα κρούσματα κορονοϊού….

Πληθωρισμός πάνω από 11%, αυξήσεις μισθών «ψίχουλα» - που ούτε που φάνηκαν από τη συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια- πάνω στους παγωμένους μισθούς για πάνω από μία δεκαετία. Πληρώνουμε ήδη βαριά τις συνέπειες της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στο κορμί της Ουκρανίας, που κάνει τη χώρα θύτη εναντίον άλλων λαών και ταυτόχρονα το λαό μας θύμα πιθανών αντιποίνων.

Την ίδια στιγμή, πανηγυρισμοί για πανευρωπαϊκές πρωτιές σε αφίξεις τουριστών πάνω και από το 2019, άρα τεράστια κερδοφορία για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, όπως και στην εταιρεία «Σελέκτ Σέρβις».

Ακόμα περισσότερη δουλειά με τουλάχιστον 30% λιγότερο προσωπικό. Χρυσές δουλειές για την εταιρεία, πάνω στη δική μας πλάτη, στη δική μας εξάντληση, που σαν αποτέλεσμα έχει επαγγελματικές ασθένειες, αύξηση των κρουσμάτων σε συναδέλφους με τα τεστ να επιβαρύνουν για μία ακόμη φορά τη δική μας τσέπη.    

Έχει έρθει η ώρα να πούμε μέχρι εδώ!

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη»!

Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα να αποτελέσει τη «συνταγή» για τις δικές μας νίκες, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για συγκροτημένα δικαιώματα μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Όπως γνώρισαν νίκες εργαζόμενοι άλλων κλάδων, οι οικοδόμοι, οι λιμενεργάτες στην Cosco, οι εργαζόμενοι στην E-Food, οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ και αλλού.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας- δυναμώνουμε τη διεκδίκηση- αρνούμαστε κάθε χρόνο να δουλεύουμε με χειρότερους όρους και να αμειβόμαστε με ψίχουλα.

·         Υπογραφή ΣΣΕ με βάση το σχέδιο που είμαστε σε διαπραγμάτευση με την επιχείρηση, χωρίς άλλες αναβολές.

·         Κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα πόστα. Να σταματήσει εδώ και τώρα η πολυαπασχόληση- τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά ειδικότητα, να σταματήσει η εντατικοποίηση, να γίνονται διαλείμματα επαρκώς.

·         Επαναλαμβανόμενα τεστ για τον covid-19 με ευθύνη της εταιρείας. Σε περίπτωση κρουσμάτων, τα απαραίτητα τεστ να μην επιβαρύνουν τους εργαζόμενους.

·         Απαρέγκλιτα να τηρείται το 5θήμερο και το 8ωρο μέσα στη βδομάδα. Τα δουλεμένα ρεπό και οι υπερωρίες να πληρωθούν υπερωριακά.